‘Ook Xbox maakt een handheld console’

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 15:30
xbox series x0f1582274529
De Nintendo Switch en Steam Deck lijken een hernieuwde interesse in handheld gaming te hebben ontketend. Het afgelopen jaar zijn er bijvoorbeeld veel handheld PC’s aangekondigd en uitgekomen en naar verluidt werkt Sony aan een soort PS Vita 2. Nu wordt beweerd dat ook Microsoft een draagbare console maakt.
Onlangs beweerde de vaak betrouwbare YouTuber Moore’s Law Is Dead dat Sony naast de PlayStation Portal ook een handheld in ontwikkeling heeft die op eigen kracht games draaien. Deze wordt mogelijk onderdeel van de line-up in de PS6-generatie. Insider Tom Henderson heeft zelf nog niets gehoord over deze “Vita 2”, maar vindt het een logische voorspelling en verwacht dat Xbox ook uitzoekt wat de mogelijkheden zijn op het gebeid van handhelds.
Daar haakt Jez Corden van Windows Central meteen op in. Volgens hem overweegt Microsoft inderdaad de mogelijkheden rondom handheld gaming. Corden heeft verder helaas niets te melden over hoe de plannen voor deze handheld er momenteel uitzien, als er al iets concreets op papier staat.

‘Xbox-hardware is veel meer dan de handheld’

Qua consoleverkopen staat Microsoft al enige tijd ver onder Sony en Nintendo. Maar volgens Corden hoeven fans van Xbox-consoles zich voorlopig niet druk te maken dat Microsoft alleen nog games gaat uitgeven. Als reactie op een tweet die stelt dat Microsoft zelf de Xbox als console om zeep helpt, beweert Corden dat Xbox in de afgelopen weken meerdere hardware-projecten groen licht heeft gegeven.
De toekomst van fysieke games is dan wel weer onzeker. Na een grote ontslagronde bij Xbox is de afdeling die daar verantwoordelijk voor was opgeheven. Fysieke Xbox-games zijn naar verluidt al uit de winkel aan het verdwijnen en gelekte informatie laat zien dat een vernieuwde Xbox Series X geen disc drive meer heeft.