De beste route om te volgen in de nieuwe Elden Ring uitbreiding

Article
vrijdag, 21 juni 2024 om 12:00
elden ring shadow of the erdtree knight
In Shadow of the Erdtree word je getrakteerd op een grote, nieuwe wereld. Maar waar kan je het beste eerst op focussen? Wij sturen je de juiste kant op.
Let op: dit artikel bevat lichte spoilers over Shadow of the Erdtree!
Waar de Dark Souls games altijd een vrij lineaire aangelegenheid waren, kan je in de wereld van Elden Ring vrijwel alle kanten op. Als je natuurlijk bereid bent om het op te nemen tegen de verschillende vijanden die The Lands Between rijk is, van voetsoldaten tot aan drie meter hoge kraaien en gigantische landoctopussen.
De enige blokkade die je op je pad tegenkomt tijdens het avontuur in Elden Ring is Lyndell, de hoofdstad van The Golden Order. Om toegang te krijgen tot de stad moet je eerst twee shardbearers verslagen hebben, waarbij je een ruime keuze hebt uit de kinderen van de godin Marika.
Met Shadow of the Erdtree volgt FromSoftware eenzelfde soort formule. Zodra je toegang krijgt tot de Lands of Shadow - door Mohg, Lord of Blood te verslaan - kijk je uit op een gigantisch nieuw gebied, vrij om verkend te worden. Maar één onderdeel van de map blijft gesloten, totdat je twee legacy dungeons hebt voltooid.

Twee smaken om uit te kiezen

De dungeons in kwestie zijn Belurat, Tower Settlement en de Shadow Keep. De eerste is vrij makkelijk te vinden in de nieuwe wereld. Wanneer je de Lands of Shadow betreedt, zie je aan de voet van de heuvel een klein dorpje, waar een weg doorheen loopt. Volg de weg naar het noorden, totdat je bij een kruispunt aankomt. Neem de weg naar links en je zal uiteindelijk bij de grote poorten van Belurat aankomen.
Om bij de Shadow Keep te komen zal je wat meer moeite moeten doen. Als je bij het kruispunt naar rechts gaat in plaats van links, dan kom je uit bij een grote brug, met daarachter een kamp vol soldaten en een kasteel. Je zou het misschien verwachten, maar dat kasteel is niet de Shadow Keep.
De vestiging is Castle Ensis en om bij de tweede legacy dungeon te komen zal je je een weg moeten banen door het kasteel. Dat is niet eenvoudig, want aan het einde wacht een uitdagende baas op je, die het met name sorcerers lastig maakt. Zodra je het einde van Castle Ensis hebt bereikt, is het meteen duidelijk waar je naartoe moet, want in de vallei erachter valt de schaduw van de Shadow Keep over het landschap heen.

Welke volgorde is het handigst?

Hoewel je vrij bent om te kiezen welke legacy dungeon je eerst doet, is het zeker aan te raden om eerst naar Belurat, Tower Settlement te gaan. De game maakt het al een beetje duidelijk dat het de ‘makkelijkste’ optie is vanwege de route naar de Shadow Keep, maar met name in de dungeons zelf kom je er snel achter wat de logische volgorde is.
Hoewel we geen enkele plek in Shadow of the Erdtree echt makkelijk kunnen noemen, zijn de vijanden in Belurat een stuk eenvoudiger om tegen te vechten. Je komt er veelal Shadows of the Dead tegen (in verschillende formaten) en Man-Flies. De grootste uitdagingen komen voornamelijk voort uit Spider Scorpions, Horned Warriors en valstrikken in de vele, krappe straatjes.
De vijanden in de Shadow Keep zijn meteen een stuk uitdagender. Ten eerste staat er meteen een eindbaas op je te wachten, maar zit de vestiging daarnaast ook vol met Messmer Soldiers, Black Knights en Fire Knights. De reguliere vijanden kunnen niet alleen meer klappen incasseren, maar richten ook nog eens veel schade aan. Met name de Fire Knights zijn dodelijk op korte en lange afstanden.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.

De wijde wereld in

De Shadow Keep is zelfs zo uitdagend, dat we je aanraden om na Belurat eerst de Lands of Shadow verder te verkennen. De nieuwe map is veel groter dan je op het eerste gezicht zou denken en zit vol met andere bazen, kleinere dungeons en de nodige nieuwe wapens en spreuken.
De nieuwe goodies kan je goed gebruiken om af te rekenen met de dodelijke vijanden en dat geldt ook voor de Scadutree Fragments. Als je genoeg fragmenten hebt, dan kan je bij een Site of Grace een nieuwe Scadutree Blessing krijgen. Voor elke rang kan je meer schade aanrichten en ontvangen, waardoor het een erg waardevolle upgrade is in de wereld.
Let er wel op dat de upgrade alleen actief is in het nieuwe gebied. Zodra je terugkeert naar de hoofdgame, wordt de buff automatisch uitgeschakeld.

Populair Nieuws

Laatste Reacties