Naar deze role-playing games kan je nog uitkijken in 2024

Article
vrijdag, 21 juni 2024 om 14:00
dragon age the veilguard characters
Liefhebbers van RPG games hebben al genoeg moois voorbij zien komen dit jaar, maar er komt nog veel meer aan. Dit zijn de beste RPG games om nog in 2024 naar uit te kijken.

Dragon Age: The Veilguard

Het is bekend dat BioWare al een lange tijd werkt aan een nieuw deel in het geliefde Dragon Age-universum. Al sinds 2015 om precies te zijn. Vorige week heeft de ontwikkelaar eindelijk de eerste beelden van de game getoond en een naamsverandering doorgevoerd.
Qua meerdere elementen lijkt BioWare dichtbij de basis van Dragon Age Inquisition te blijven. De nieuwe game speelt zich dan ook direct af na het derde deel, met deze keer een opvallende villain. De elf Solas, die in de vorige game nog een companion was, is bezig met een plan om de hele mensheid in Thedas weg te vagen.
Net zoals de andere delen is Dragon Age: The Veilguard een rasechte RPG. Zo mag je je eigen personage in elkaar zetten - inclusief ras, klasse en achtergrond - en krijg je tijdens het avontuur veel opties tot je beschikking om dialogen en de uitkomst van quests naar je eigen hand te zetten.
Het is nog niet bekend wanneer Dragon Age: The Veilguard exact in 2024 verschijnt, maar wij zetten ons geld in op november. Dat zou dan precies tien jaar zijn na het vorige deel.
star wars outlawsf1687274996

Star Wars Outlaws

Star Wars-fans kunnen binnenkort met een gloednieuwe game aan de slag. Deze keer niet van EA, maar van Massive Entertainment, de Ubisoft studio die eerder verantwoordelijk was voor The Division games.
In de actie-RPG gaan we aan de slag met Kay Vess en Nix, een scoundrel en haar schattige alien-maatje. Aangezien ze geen Jedi is, kan ze haar tegenstanders niet uit de weg ruimen met een lightsaber en Force-krachten. In plaats daarvan moet ze vertrouwen op stealth, vallen zetten met Nix en een accuraat schot met een blaster.
Tijdens het avontuur kan je ook veel nieuwe skills vrijspelen. Niet door te investeren in een skill tree, maar door personages aan je crew toe te voegen die Kay iets kunnen leren. Ook kan je zelf kiezen bij welke syndicates Kay zich aansluit en daarmee de uitkomst van opdrachten flink veranderen.
Star War Outlaws lijkt dus niet alleen een avontuur te worden voor echte Star Wars-fans, maar ook voor liefhebbers van RPG’s. En met een release op 30 augustus hoeven we nog maar twee maandjes geduld te hebben.
henry kingdom come deliverance 2

Kingdom Come Deliverance 2

Met de release van Kingdom Come Deliverance in 2018, bewees ontwikkelaar Warhorse Studios hoe diepgaand een role-playing game kan zijn. De vaardigheden van Henry, de protagonist in de game, hebben namelijk daadwerkelijk enorm veel invloed op de gameplay. Heb je bijvoorbeeld niet de Reading-skill? Succes met een boek lezen.
Of de ontwikkelaar weer komt met zo’n hardcore RPG, daar komen we later dit jaar achter. Voor 2024 staat namelijk Kingdom Come Deliverance 2 gepland. Opnieuw gaan spelers aan de slag met Henry in Bohemia in de 15de eeuw. Het is alleen de vraag in hoeverre hij al zijn geleerde skills nog paraat heeft.
Henry zal het opnemen tegen Holy Roman Emperor Sigismund en zijn bondgenoten. De keizer was in het eerste deel verantwoordelijk voor het plunderen van Bohemia, waarbij Henry’s ouders om het leven kwamen. Het wordt dus tijd voor wraak.
assassins creed shadows key screenshot 3

Assassin’s Creed Shadows

Met Assassin’s Creed Shadows komt er eindelijk een droom uit voor veel fans van de franchise: een Assassin’s Creed game die zich afspeelt in feodaal Japan. En het is bovendien één van de meest chaotische periodes in de geschiedenis van het land, namelijk het einde van de Sengoku Periode.
Net zoals in Assassin’s Creed Syndicate krijgen spelers twee assassins tot hun beschikking. De grote en krachtige Afrikaanse samoerai Yasuke en de vrouwelijke, sluipende shinobi Naoe. Spelers kunnen zelf kiezen welk personage ze gebruiken voor missies, wat een grote invloed heeft op de gameplay.
Daarnaast kunnen spelers ook aan de slag met speciale vaardigheden en hebben ze een arsenaal aan wapens om uit te kiezen. Zo kan Yasuke bijvoorbeeld niet alleen aan de slag met een katana, maar hebben we hem ook in de weer gezien met een kanabo - een langzaam, maar vernietigend wapen.
Met alle aanpassingen lijkt Assassin’s Creed Shadows een interessant avontuur te gaan worden. En met zo’n setting is Ubisoft eigenlijk ook wel een beetje verplicht om fans te trakteren op een goede game.
2023 05 25 avowed fechaf1686560217

Avowed

Obsidian Entertainment heeft zich door de jaren heen neergezet als één van de beste studio’s als het aankomt op RPG’s. Initieel met sequels op geliefde games - zoals Knights of the Old Republic 2, Neverwinter Nights 2 en Fallout New Vegas - maar daarna met eigen IP’s als Alpha Protocol, Pillars of Eternity en The Outer Worlds.
Het is dan ook niet zo vreemd dat veel RPG-fans hyped zijn voor Avowed, de nieuwste titel van de studio. Op het eerste gezicht doet de game denken aan The Elder Scrolls. In een fantasy open wereld kunnen spelers zwaarden, bijlen, bogen, vuurwapens en magie gebruiken om met vijanden af te rekenen. En dat kan in een first person- en third person-perspectief.
Tijdens de recente Xbox Games Showcase werd er veel nieuwe gameplay gedeeld en het ziet er erg interessant uit voor liefhebbers van RPG games. Het is alleen nog wachten op een precieze releasedatum, want Microsoft heeft nog steeds niets anders gedeeld dan ‘2024’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties