Wat gaan de nieuwe Xbox Series X-consoles kosten?

Article
donderdag, 13 juni 2024 om 9:00
Er gingen al wat geruchten over nieuwe Xbox-consoles. Die zijn tijdens de Xbox Showcase bevestigd: er komt onder andere een all-digital versie van de Series X. Dit moet je zoal weten over de nieuwe consoles.

Onder de kap hetzelfde

Er gaan veel geruchten dat er een PS5 Pro op komst is, dus misschien verwacht je dat de nieuwe Xbox-consoles daar een antwoord op zijn. Dat is alleen niet het geval: de nieuwe versies zijn beter te vergelijken met een release als de PS5 Slim, of de PS5 Digital Edition. Het zijn aanvullingen van de bestaande line-up, die uiteindelijk niets veranderen aan de prestaties van de console.
De Digital Edition van de Xbox Series X laat de disc drive bijvoorbeeld achterwege, maar is verder op technisch vlak helemaal gelijk aan de bestaande Xbox Series X. Hij is Robot White, in plaats van zwart, maar dat heeft natuurlijk geen grote invloed op de prestaties.
Er komt wel een speciale versie van de Xbox Series X die wel onder de kap één onderdeel verbetert. De Galaxy Black Special Edition verdubbelt namelijk de opslagruimte naar 2TB. Daarmee is het aantal games dat je kunt installeren een stuk groter, maar de prestaties van de console blijven gelijk. Overigens heeft deze versie van de console dan weer wel een disc drive.

Wat is de prijs van een nieuwe Xbox Series X?

Zowel de Digital Edition als de Galaxy Black Special Edition hebben een afwijkende prijs vergeleken met de bestaande Series X. Door het weglaten van de disc drive kan de Digital Edition goedkoper verkocht worden: de adviesprijs wordt 499,99 euro. Daarmee is hij 50 euro goedkoper dan de huidige Series X. Die kreeg alleen na lancering een prijsverhoging van 50 euro, dus de Digital Edition heeft eigenlijk de originele prijs van de Series X.
De Galaxy Black Special Edition is dan weer duurder dan de bestaande Series X. Deze heeft namelijk alle bestaande features én een grotere opslagruimte. Een speciaal desgin met bijpassende controller zullen ook bijdragen aan de wat hogere prijs. De console kost 649,99 euro, een volle 100 meer dan de adviesprijs van de huidige Series X.
Overigens is de huidige Xbox Series X vrij vaak voor minder dan de adviesprijs te vinden. Het is dus best mogelijk dat de nieuwe versies uiteindelijk ook niet zoveel kosten als wat Microsoft ervoor vraagt. Het is alleen afwachten wat voor prijzen de winkels er dan wel op gaan plakken.

Ook “nieuwe” Xbox Series S

Er is nog een derde nieuwe console die Xbox dit jaar gaat uitbrengen, namelijk een Xbox Series X. Deze heeft een SSD van 1 TB, het dubbele van de originele versie van de budget console.
Dat zal voor oplettende fans bekend klinken. Dezelfde upgrade werd vorig jaar namelijk al doorgevoerd, maar dan in een zwarte Series S. Binnenkort kun je de grotere oplsag ook krijgen als je voorkeur uitgaat naar een witte console.

Releasedatum en pre-orders

Het is momenteel nog niet bekend wanneer deze nieuwe versies van de consoles precies gaan lanceren. Ze worden dit najaar op de markt gebracht, maar een datum is er nog niet. Pre-orders zijn ook nog niet beschikbaar, maar daar komt als het goed is snel verandering in.

Populair Nieuws