Xbox-baas toont ineens erg veel interesse in handhelds

News
woensdag, 14 februari 2024 om 12:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Handheld gaming is in de laatste jaren flink aangeslagen. De Steam Deck en Switch zijn grote successen en naar verluidt zijn ook Sony en Microsoft bezig om zich (weer) in de handheld-markt te storten. Xbox-baas Phil Spencer lijkt zelfs vrij openlijk interesse te tonen.
De toekomst van Xbox is enigszins spannend. Er gaan allerlei berichten rond over een wijziging in de strategie van het merk. Zorgen dat er geen Xbox-consoles meer komen zouden alleen ongegrond zijn en Xbox zou zelfs voor het eerst een handheld maken.
Dat is geenszins bevestigd, maar temidden van al die geruchten is Phil Spencer ineens heel geïnteresseerd in handhelds. Op Twitter heeft hij meerdere berichten geliket over een handheld console. Daaronder zijn bijvoorbeeld een Tweet van The Verge-journalist Tom Warren die suggereert dat Microsoft iets beters moet verzinnen voor handheld PC’s dan Windows.
Een Tweet van Windows Central over de mogelijkheid van een Xbox handheld kreeg ook een like van Spencer. Wel moet gezegd worden dat de Xbox-baas vaak openlijk enthousiast is over gaming-gerelateerde dingen waar Xbox niet per se plannen voor heeft. Anderzijds heeft hij in het verleden ook op stiekeme manieren plannen onthuld, zoals toen er een Xbox Series S op zijn plank stond.

Nieuwe koers voor Xbox wordt snel duidelijk

Binnenkort komen er trouwens concrete plannen uit de mond van ondere andere Phil Spencer. Samen met Xbox-topmensen Sarah Bond en Matt Booty presenteert hij op 15 februari een podcast over de toekomst van Xbox. Het lijkt onwaarschijnlijk dat daar hardware wordt onthuld, dus de kwestie van een Xbox-handheld is voorlopig speculatie.