Xbox-baas weet precies wat hij van een handheld wil

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 11:30
lenovo legion go 2023 09 01 110300f1693566203
Er zijn veel berichten dat Xbox een handheld maakt, of in ieder geval overweegt. Daarover is nog niets bevestigd, maar Xbox-baas Phil Spencer is niet tegen. Hij heeft zelfs een lijst van wat hij zoal zou willen van zo’n apparaat.
Handheld-gaming is de laatste jaren vrij groot geworden. Na de Switch en de Steam Deck zijn heel veel PC-makers eigen handhelds gaan maken. Nu zijn er geruchten dat ook PlayStation en Xbox iets soortgelijks willen maken.
Xbox-baas Phil Spencer laat tegenover Polygon zelfs weten dat hij allerlei ideeën heeft over hoe een Xbox-handheld zou moeten zijn. Hij vertelt dat hij zijn Lenovo Legion Go mee had naar de Game Developers Conference en onderweg een lijst heeft gemaakt van alle manieren waarop het niet als een Xbox voelt. Hij doelt dat niet zozeer op het merk, maar op features.
Spencer zou bijvoorbeeld willen dat al zijn games er zijn, met al zijn save files. Hij wil de Xbox-app in full screen kunnen openen en dezelfde ervaring hebben als wanneer hij op zijn tv zijn Xbox-opstart. De Xbox-ervaring handheld maken is wat Spencer betreft ook zeker iets dat zowel op hardware- als op software-gebied bekeken moet worden, voor als mensen Xbox willen spelen op een apparaat van de concurrent.

Werkt Xbox al aan een handheld?

Naar verluidt is Xbox achter de schermen al bezig om daadwerkelijk een handheld te maken. Er zouden zelfs prototypes zijn. Spencer bevestigt niet of dat zo is, maar laat wel weten dat het hardware-team verschillende soorten hardware overweegt en nadenkt over wat voor apparaat nieuwe spelers aan kan trekken.