Next-gen Xbox wordt bijzondere hybride console

News
dinsdag, 19 september 2023 om 16:30
xbox series x0f1582274529
Er zijn veel interne documenten van Xbox uitgelekt. Daardoor zijn er nogal wat toekomstplannen van het bedrijf naar buiten gekomen. Zo blijkt Microsoft de volgende Xbox een hybride te willen maken, maar niet op de manier waar je misschien aan denkt.
Voor de rechtszaak tussen de FTC en Microsoft moesten er nogal wat documenten ingediend worden. Veel daarvan zijn nu in een ongecensureerde vorm uitgelekt. Eén van de documenten onthult dat de next-gen Xbox (die in 2028 verwacht wordt) een hybride console is, maar niet zoals de Switch.
Want waar Nintendo handheld gaming en console gaming samenbrengt in een hybride, wil Xbox console gaming en de cloud samenbrengen (via VGC). Het is de bedoeling dat een combinatie van de kracht van een console en de cloud meer mogelijk is. Daarmee wordt bedoeld dat een console als het ware krachtiger gemaakt kan worden door taken deels aan de cloud over te laten. Xbox hoopt daarnaast op nieuwe soorten game-ervaringen.

Cloud gaming al langer grote focus voor Xbox

Microsoft is al langer bezig om uit te zoeken wat mogelijk is met de cloud. Vorig jaar werd er zelfs een hele divisie voor opgezet binnen Xbox. Voor de nieuwe console-generatie wil Microsoft graag games maken waarvan een deel helemaal via de cloud gedraaid wordt, iets waar de nieuwe cloud gaming-divisie deels verantwoordelijk voor is.
Een next-gen Xbox console laat nog even op zich wachten (en kan nog flink veranderen), maar het ziet er naar uit dat er in de tussentijd een nieuwe versie van de Xbox Series X op komst is. Het gaat daarbij om een Series X zonder disc drive, zoals ook PlayStation een volwaardige current-gen console aanbiedt die alleen digitale games speelt. Deze nieuwe versie van de Series X zou voor volgend jaar op de planning staan.

Populair Nieuws