Xbox belooft heel grote sprong met next-gen console

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 11:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Door de berichten dat verschillende Xbox-games naar andere platforms zouden komen, maakten veel fans zich zorgen dat Microsoft zou stoppen met consoles. Dat is alleen niet het geval. Sterker nog, er worden grote dingen beloofd voor een next-gen console.
Angsten van Xbox-fans dat Microsoft geen consoles meer gaat maken zijn ongegrond. Er komen weliswaar Xbox games naar andere platforms, maar dat wil niet zeggen dat Microsoft stopt met hardware. Topvrouw Sarah Bond belooft zelfs spannende dingen op dat gebied.
Wat een next-gen console betreft, geeft Bond aan dat Xbox gefocust is op een specifiek doel. De nieuwe Xbox moet namelijk de grootste technische sprong leveren die je ooit hebt gezien van een nieuwe hardware-generatie. Daarmee moet het beter zijn voor spelers en ontwikkelaars.
De ontwikkelaars hebben bovendien ook invloed op hoe de nieuwe console in elkaar zit. Xbox investeert vervolgens om te zorgen dat de games ook goed draaien op de nieuwe hardware. Game Pass zorgt dat diezelfde games ook zonder die hardware op andere schermen gespeeld kunnen worden.

Nieuwe Xbox-hardware dit jaar nog aangekondigd

De next-gen console zal nog niet snel voor de deur staan. Maar Bond geeft ook aan dat er dit najaar nog nieuws komt over nieuwe hardware. Wat voor hardware dat is, is niet duidelijk, maar het zou een volledig digitale upgrade kunnen zijn voor de Xbox Series X. Er zijn ook geruchten dat Xbox aan een handheld werkt, maar het lijkt er niet op dat die al in een gevorderd stadium is.