'Next-gen Xbox komt al veel sneller dan verwacht'

News
maandag, 18 december 2023 om 15:30
xbox series xf1637772091
Het lijkt alsof de Xbox Series X en S pas net gelanceerd zijn, maar Microsoft heeft de blik ook al op de toekomst gezet. Naar verluidt komt de next-gen Xbox ook al een stuk sneller dan verwacht.
Door de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC zijn al veel dingen naar buiten gebracht, die eigenlijk nog niet voor het grote publiek bestemd waren. Zo werd bijvoorbeeld de releasedatum van Call of Duty Modern Warfare 3 onthuld tijdens de zaak, maar er waren ook documenten gelekt die onherkenbaar gemaakt moesten worden - en dan niet waren.
Door die documenten zijn we gekomen achter het bestaan van de volgende Xbox console die Microsoft gepland heeft staan. In de documenten stond dat de next-gen console moet uitkomen in 2028. Volgens Jeff Grubb is die planning inmiddels gewijzigd naar 2026. Daarmee zou de huidige generatie van de Xbox Series X/S slechts zes jaar zijn, wat korter is dan de Xbox One (zeven jaar) en Xbox 360 (acht jaar).

Geen Pro-versie voor Xbox

Volgens Grubb is de reden voor de versnelde planning het schrappen van een mid-generation console voor Microsoft. Waar Sony waarschijnlijk komt met een PlayStation 5 Pro, waarvan de laatste geruchten wijzen op een release in 2024, zou Microsoft zo’n upgrade overslaan. Voor de Xbox One kwam de uitgever wel met een nieuwe versie in de vorm van de Xbox One X.
Naar verluidt komt de nieuwe Xbox ook met een nieuwe feature, namelijk een Neural Processing Unit om de performance te verbeteren door middel van AI. Microsoft zou daarin niet de enige zijn, want volgens geruchten komen de PS5 Pro en Nintendo Switch 2 ook met DLSS-achtige features.

Populair Nieuws