5 series met een historische achtergrond

Article
vrijdag, 19 maart 2021 om 15:00
rsz bridgerton 105 unit 01831rf1614084092
De gouden tijd van series is hier. Met tientallen streamingdiensten komen er elke dag wel verschillende shows naar buiten, sommige beter dan de andere. Veel van deze series hebben een bepaald tintje eraan, bijvoorbeeld: dystopian, post-apocalyptic en ga zo maar door. Ook zijn er veel series gemaakt in deze tijd die een historisch tintje naar voren brengen. Welke 5 series geven de historie van een bepaalde tijd het beste weer? Hieronder een rijtje.

1. Bridgerton

Een serie die eind 2020 en begin dit jaar mega populair was, is Bridgerton. Met miljoenen kijkers is de serie één van de populairste die Netflix ooit gemaakt heeft. Bridgerton seizoen 1 gaat voornamelijk over Daphne Bridgerton, die in de 19e eeuw een trouwmatch zoekt die perfect bij haar past. Als ze een een ‘neppe’ match regelt met Simon Basset om uiteindelijk meer heren binnen te halen, ziet Daphne toch dat ze zich steeds meer aangetrokken voelt tot Simon. Voelt hij wel hetzelfde?
Op een paar momenten na, is de serie historisch correct. De kostuums passen bij de 19e eeuw in Engeland en de stemmen van die tijd worden perfect uitgevoerd door de cast. De serie heeft een hoog ‘roddel’ gehalte met een toch wel een oud tintje. Daarom is het ook zo populair onder Netflix-kijkers. Je krijgt dan toch een kijkje in de geschiedenis terwijl het plot zelf niet snel saai wordt.
rsz bridgerton 101 unit 01798r3f1614939331

2. Hollywood

Deze serie kwam in het begin van 2020 uit en gaat over een groep jonge acteurs en filmmakers die in het vroegere Hollywood van de jaren 60 willen doorbreken om beroemd te worden. Ze ervaren mislukkingen, conflicten maar ook racisme, dat erg aanwezig was in de jaren net na de Tweede Wereldoorlog.
De serie heeft genoeg actie, drama en romantiek maar geeft tegelijkertijd aan hoe de periode was in de jaren na de Tweede Wereldoorlog (jaren 50/60). De kostuums zijn erg geïnspireerd op deze tijd en het racisme wat de acteur en actrice van kleur ervaren in de serie is historisch accuraat met wat er vroeger ook daadwerkelijk gebeurde. Hollywood is dus een serie die niet verveelt maar je tegelijkertijd ook wijzer wilt maken met wat er vroeger nou precies gebeurde met jonge acteurs en filmmakers en welke van die problemen wij nu nog steeds ervaren.
hollywood 106 unit 00250rcf1614084839

3. Blood of Zeus

Blood of Zeus is een Netflix animatieserie over de jongen Heron, die de zoon is van Zeus. Het verhaal gaat over hem die verschillende kwaden probeert te verslaan en hemel en aarde probeert te redden, terwijl godin Hera en Seraphim er alles aan doen om hem te doden.
Dit is de enige animatieserie die in deze lijst staat en is gebaseerd op de Griekse Mythologie. Door de gehele serie heen kun je alle wonderen en kwaadaardige dingen die de Griekse oudheid had, aanschouwen. Blood of Zeus volgt de Griekse oudheid nauw op, met dezelfde kledingstijl, de verschillende Griekse tempels en huizen. Ook hebben ze de mythologie van de Olympische goden erin verwerkt. Het is een bloederige, maar zeer spannende serie die je echt meeneemt door het historische Griekenland en de mythologie die in de serie echt tot leven komt.
blood of zeusf1614089130

4. The Crown

Eén van de meest indrukwekkende Netflix-series is The Crown. Het verhaal volgt de gehele Britse koninklijke familie in de intriges en drama van de afgelopen decennia. Onder andere de situatie rondom Princess Diana en haar huwelijk met Prince Charles. De serie volgt ook de kroning van Queen Elizabeth en de verschillende problemen die zij in haar tijd meemaakt.
De serie staat bekend om hoe historisch accuraat het verhaal het echte leven volgt. De verschillende outfits van de tijdsperioden zijn altijd correct, de pruiken en de stemmen van de verschillende rollen zoals Elizabeth, Diana, Charles en Margaret Thatcher zijn vrijwel perfect nagebootst zoals het vroeger ook was. De verschillende paleizen zijn zo nagebouwd zoals ze ook in het echt zijn. The Crown is er voor jou als je een historisch-perfecte serie wilt kijken. De makers van de serie hebben een goed oog voor detail en ze proberen altijd het uiterste te halen om de show zo perfect mogelijk te maken.
De serie zit niet altijd vol spanning, maar als je geïnteresseerd bent rondom de Britse koninklijke familie is deze serie perfect voor jou.
the crownf1637319882

5. Lovecraft Country

Lovecraft Country is een HBO-serie en is de enige die niet op Netflix staat. De serie volgt een groep mensen van kleur: Atticus, Letitia en nog een aantal anderen. Zij komen in aanraking komen met mensen die oude magie bevatten. Atticus en probeert achter de geheimen te komen van de slechteriken en beseft uiteindelijk dat hij zelf ook magie kan uitoefenen. Zo komt hij en zijn familie in aanraking met magie, wat hun leven des te meer in gevaar brengt.
Lovecraft Country is gebaseerd in de jaren 50/60, waar racisme een grote rol speelde. Dit kan je ook erg terugzien in de serie. Dat maakt de serie ook zo historisch accuraat. Het verhaal volgt Atticus en zijn familie, in de jaren waarin ze enorm veel racisme ervaren en tegelijkertijd magie moeten bestrijden. Je merkt aan de accenten op de stemmen, de outfits en de opmerkingen van de witte acteurs dat de serie je echt meeneemt naar de vroegere tijd van de jaren 50/60. Zo merk je dat het leven in die tijd helemaal niet zo leuk is als men je laat denken in de geschiedenisboeken.
lovecraft countryf1614089423
Welke serie vind jij nog meer goed die op een bepaalde tijdsperiode gebaseerd is? Laat het achter in de reacties!

Populair Nieuws