The Crown seizoen 6 komt alsnog naar Netflix

News
vrijdag, 10 juli 2020 om 13:30
the crown matt smithf1594378160
The Crown, één van Netflix' meest bekroonde dramaseries, krijgt toch nog een zesde seizoen om mee af te sluiten. In eerste instantie zou de serie na vijf seizoen stoppen, maar bedenker Peter Morgan heeft toch nog een goed idee voor een zesde seizoen.
Koningin Elizabeth mag nog iets langer op de troon blijven zitten, want The Crown seizoen 6 gaat er definitief komen. Volgens de maker van de serie heeft het te maken met het verhaal dat voor aanvang van seizoen 5 werd uitgedacht. Tijdens de productie werd besloten dat vijf seizoenen genoeg waren, maar dat bleek achteraf niet te kloppen.
Het zesde seizoen van de serie zal geen grote tijdsprong maken die de serie een stukje verder de toekomst inwerpt. In plaats daarvan wordt de tijdsperiode die in seizoen 5 wordt aangedaan verder uitgediept. Verwacht dus meer van Imelda Staunton als Koningin Elizabeth.
Door middel van het zesde seizoen wordt het oorspronkelijke plan van Morgan alsnog uitgevoerd. Toen hij de serie maakte had hij zes seizoenen voor The Crown uitgedacht, maar besloot zelf in januari toch na vijf seizoenen te stoppen. Hij ziet nu in dat hij een fout maakte en is dan ook blij om alsnog een zesde seizoen te kunnen maken.
The Crown seizoen 4 staat voor later dit jaar op de planning. Op het moment zijn alleen de eerste drie seizoenen op Netflix te zien. Wanneer de productie van seizoenen 5 en 6 plaatsvindt, is nog onduidelijk.