5 dingen die je nog niet wist over Hollywood films

  Vandaag weer een nieuw artikel in onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder hebben we ons al gericht op onder andere PlayStation, James Bond en Facebook, maar vandaag zoemen we iets verder uit. Iedereen heeft wel zijn of haar favoriete film en heeft ongetwijfeld al een hele hoop films gezien. Maar er is stiekem ook nog een heleboel spannends dat je nog niet wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Hollywood films.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Toy Story 2 was bijna in z’n geheel verwijderd

  Begin 1999 verscheen de tweede film uit de Toy Story reeks, Toy Story 2. De animatiefilm was commercieel gezien een groot succes en viel ook met regelmaat in de prijzen. Maar het had maar weinig gescheeld of de film was helemaal niet uitgekomen, bij Pixar hadden ze Toy Story 2 namelijk bijna in z’n geheel helemaal verwijderd. Uiteindelijk bleek dat iemand nog thuis een kopie van de film had liggen, anders had Pixar Toy Story 2 helemaal opnieuw moeten maken.

  Je gelooft nooit hoe de dino geluiden in Jurassic Park werden gemaakt

  De bekende Jurassic filmreeks is op dit moment weer helemaal hot. In 2015 kwam de film Jurassic World uit, in 2018 het tweede deel en in 2022 verschijnt alweer het derde deel. Maar deze reeks begon natuurlijk niet in 2015, want begin jaren ’90 hadden we al de populaire filmreeks Jurassic Park van regisseur Steven Spielberg. De eerste Jurassic film was commercieel gezien een enorm succes en won daarnaast ook nog eens drie Oscars.

  Maar er is ook één bizar feitje over Jurassic Park dat je ongetwijfeld nog niet wist. En de vraag is ook een beetje of je het wel wil weten. In de film hoor je namelijk veel dino geluiden, waaronder regelmatig het geluid van de Velociraptors. Alleen kon Spielberg natuurlijk niet echt dat geluid opnemen, maar daarvoor had hij een hele creatieve oplossing: hij nam het geluid op van parende schilpadden.

  Universal Pictures

  De Niro betaalde 25.000 dollar voor één tand.

  Robert De Niro, de steracteur werd bij het grote publiek bekend met films als: Taxi Driver, The Irishman, The Untouchables en The Godfather. Maar in 1991 was De Niro ook te zien in de film Cape Fear, een psychologische thriller gebaseerd op het gelijknamige boek. In Cape Fear speelde De Niro de hoofpersoon, Max Cady. Er was alleen één probleem, Max Cady miste in het boek een tand.

  Nu kun je in zo’n geval twee dingen doen, of je laat dat detail lekker zitten of je haalt je tand eruit. En je raad het al, De Niro deed het tweede. En dat deed hij niet zomaar, hij betaalde zijn tandarts maar liefst 5000 dollar om dit te laten doen. En om het nog gekker te maken, De Niro betaalde de tandarts ook nog eens 20.000 dollar om diezelfde tand er weer in te laten zetten.

  Sterren betalen flink voor eigen Hollywood ster

  In Hollywood hoor je er eigenlijk pas echt bij als je je eigen ster hebt op The Hollywood Walk of Fame. In deze Walk of Fame vinden we sterren als Bryan Adams, Neil Armstrong en Louis Armstrong. Een hele eer dus als je hiertussen mag liggen. Maar voor niets gaat de zon op, en zo ook in Hollywood. Je moet als ‘ster’ namelijk gewoon voor je eigen ster betalen en niet zo’n beetje ook. Voor zo’n ster ben je namelijk 30.000 dollar kwijt.

  Heb je wel eens de ballonnen in Up geteld?

  Tot slot sluiten we het luchtig af met de leuke animatiefilm Up. De film gaat over een lief mannetje, die op z’n oude dag besluit te gaan reizen. Dit doet het alleen op een hele bijzondere manier, hij hangt namelijk allemaal ballonnen aan z’n huis en vliegt zo naar Zuid-Amerika. De film zat daardoor vol met ballonnen, maar dit moest natuurlijk wel realistisch lijken. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel ballonnen er in Up zitten? 500? 1000? 2000? Mis! Het waren er maar liefst 10.297!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.