Netflix brengt een meeslepende serie over Tweede Wereldoorlog

Article
zaterdag, 07 november 2020 om 13:00
theliberator season1 episode1 00 07 16 17 1f1604331948
Omdat er vanwege corona zoveel mensen thuiszitten neemt het aantal Netflix abonnementen enorm toe. Gelukkig kiest Netflix op haar beurt ook steeds vaker voor kwaliteit boven kwantiteit. Op woensdag 11 november mag Netflix een nieuwe serie toevoegen, de prachtige oorlogsserie The Liberator.

Kwaliteit boven kwantiteit voor Netflix

Netflix lijkt er bewust voor te kiezen om het aanbod breed te houden en niet al te veel op het entertainment gehalte te gaan zitten. Zo kun je sinds eind oktober op Netflix kijken naar de film Rebecca, geïnspireerd op het gelijknamige boek uit 1938. Maar ook de nieuwe serie The Queen’s Gambit zit tegen het arthouse genre aan. Of wat dacht je van The Devil All The Time met Robert Pattinson, Tom Holland en Haley Bennett die sinds september te zien is op Netflix?

Netflix geeft serie ‘cartoon filter’ mee

Ditmaal komt Netflix weer met een nieuwe serie en de serie heeft iets heel uniek. Los van het verhaal of het acteerwerk heeft de serie iets wat we bijna nog nooit in een serie of film hebben gezien. De serie is namelijk slechts gedeeltelijk geanimeerd.
Netflix heeft bij deze serie voor een unieke techniek gekozen waardoor je het gevoel krijgt of er op het laatste moment een ‘cartoon’ effect overheen is gegooid. Misschien wordt dit een succes, zien we dit straks bij een heleboel films en blijkt deze serie met terugwerkende kracht een soort revolutie teweeg te brengen. Maar de kans is ook groot dat vanwege dit ‘filter’ een hoop mensen straks na de eerste aflevering afhaken. Bekijk de trailer of het eerste seizoen en oordeel zelf.
netflix mediaf1604332177

Gebaseerd op een Brits boek

De dramaserie speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie volgt een groep Amerikaanse soldaten die al ruim een jaar van huis zijn, in Europa om datzelfde Europa te bevrijden. De serie is gebaseerd op het boek The Liberator: one World War II Soldier’s 500-day Odyssey. Dit boek werd in 2012 gepubliceerd en is geschreven door de Brits Alex Kershaw. Het eerste seizoen beat overigens slechts vier afleveringen.
In het voorlopig enige seizoen van de serie zijn in cartoonstijl Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miquel Vasquez, Ross Anderson en Billy Breed te zien.
netflixf1604333489

Gebaseerd op een boek

Dat Netflix gekozen heeft om deze serie te baseren op een boek is niet verassend en ook zeker niet onverstandig. Deze combinatie levert namelijk met grote regelmaat een prachtige film op en dat is Netflix niet onopgemerkt gebleven. De eerdergenoemde film Rebecca en de serie The Queen’s Gambit zijn bijvoorbeeld beide geïnspireerd op een boek. Maar ook Disney+ heeft dit door en kwam vorige maand met de nieuwe ruimteserie: The Right Stuff, ook gebaseerd op een boek.
In Nederland is de serie te zien vanaf woensdag 11 november