Nieuwe showrunner voor Avatar The Last Airbender Netflix live-action serie?

News
maandag, 22 februari 2021 om 8:00
avatar the last airbenderf1675336902
De Netflix live-action serie rondom The Last Airbender kreeg even geleden een klap toen de bedenkers ervan opstapten. Nu lijkt het erop dat het lot van de serie gekeerd is. Er zou namelijk een nieuwe showrunner gevonden zijn volgens The Illuminerdi.
Na maanden niks gehoord te hebben rondom Avatar: The Last Airbender, komt er ineens een gerucht naar voren dat er een nieuwe showrunner voor de serie zou zijn. Albert Kim, die eerder aan series als Sleepy Hollow werkte, zou aan de slag gaan met de live-action serie rondom The Last Airbender. Netflix zelf heeft nog niks gemeld over de nieuwe showrunner en wanneer de serie moet komen, dus voor nu is dit nog een gerucht.
Albert Kim zou de originele showrunners Michale Dante DiMartine en Bryan Konietzko opvolgen. Zij stapten afgelopen jaar uit het project, omdat er creatieve meningsverschillen zouden zijn. Waar Konietzko dit in een Instagram post bekend maakte, deelde DiMartino een open brief over zijn opstappen op zijn eigen website. De serie werd door het vertrek van de heren niet geschrapt, maar bleef in pre-productie.

Avatar: The Last Airbender een groots en veelbelovend project

Netflix heeft met The Last Airbender een mogelijk groot succes in handen. De animatieserie van Nickelodeon kwam een tijd geleden op Netflix te staan, inclusief nooit eerder vertoonde beelden, en dat bleek een groot succes. De serie werd veelvuldig bekeken door fans en toen het nieuws verscheen dat er een live-action serie voorbij zou komen met twee van de originele makers klonk goed in de oren van fans.
Zij zijn nu weg, maar de serie staat nog altijd in de planning. Of Avatar: The Last Airbender ook dezelfde richting aan blijft houden, is even de vraag. Showrunners willen vaak hun eigen creatieve richting aanhouden in een serie, waardoor de kans bestaat dat er bijgestuurd gaat worden.