5 redenen waarom Bridgerton op Netflix zo populair is

Article
woensdag, 03 februari 2021 om 16:30
rsz bridgerton 102 unit 02026rf1672738977
De Netflix Original Queen’s Gambit mocht zichzelf uitroepen tot de best bekeken Netflix serie ooit, maar het duurde niet lang voordat een andere show die titel alweer afpakte. In no-time is Bridgerton een extreem populaire en succesvolle serie geworden, maar hoe komt dat precies? Wij leggen het voor je uit!

Hoog Gossip Girl-gehalte

Eén van de meest populaire series sinds het nieuwe millennium is ongetwijfeld Gossip Girl, dat van 2007 tot en met 2012 heeft gelopen. Het is niet alleen een populaire serie geweest, maar heeft ook de doorbraak betekent voor veel acteurs en actrices, zoals Blake Lively, Penn Badgley, Chace Crawford en Leighton Meester. De serie werd daarnaast bekend door het gebruik van de geheimzinnige Gossip Girl, die alle roddels over de karakters verspreidt en elke aflevering aan elkaar praat.
Bridgerton maakt gebruik van een soortgelijk concept. In plaats van Gossip Girl heeft het gezichtsloze karakter alleen de naam Lady Whistledown gekregen, die wordt ingesproken door niemand minder dan Julie Andrews. Elke keer als je de stem hoort van Mary Poppins, dan weet je dat er weer een paar sappige roddels worden verspreid.
rsz bridgerton 101 unit 06242rf1612277818

Kostuumdrama 2.0

Een groot verschil met Gossip Girl is dat Bridgerton zich niet afspeelt in het New York van de 21ste eeuw, maar juist Londen aan het begin van de 19de eeuw - beter bekend als de Regency Era. Liefhebbers van Jaune Austin verhalen zullen dan ook smullen van Bridgerton.
Je hoeft alleen geen historisch accurate kostuums te verwachten in de serie. Hoewel de enorme hoeveelheid jurken in de serie wel gebaseerd zijn op de kostuums uit de Regency Era, hebben de makers er wat meer een twist aan gegeven. Verwacht bijvoorbeeld jurken met een dusdanig felle kleur dat je er blind van kan worden.
rsz bridgerton 101 unit 02713rf1612277310

Mix van humor en drama

Bridgerton neemt zichzelf niet helemaal serieus en dat is een groot pluspunt. De serie heeft veel momenten waarop je hardop zal lachen, bijvoorbeeld wanneer twee jongedames erachter komen wat het precies inhoudt om een gezin te stichten. De luchtige momenten zijn perfect om deze barre tijden even te vergeten.
Dat betekent alleen niet dat Bridgerton alleen maar bestaat uit leuke momenten. De serie is immers ook een kostuumdrama en er zijn dus veel scènes waarbij de tranen vrijelijk zullen vloeien. Tel daar het nodige geweld en spannende momenten bij op en je hebt een diverse mix waar veel mensen van zullen genieten.
rsz bridgerton 101 unit 03266rf1615972678

Getalenteerde cast

Zoals gezegd spreekt Julie Andrews de stem in van Lady Whistledown, maar de cast van Bridgerton bestaat uit nog meer getalenteerde acteurs en actrices. Zo worden de hoofdrollen van Duke Simon Basset en Daphne Bridgerton respectievelijk vertolkt door Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor. Laatstgenoemde begon haar carrière in Waterloo Road en speelt één van de hoofdrollen in Snatch. Page heeft ook in Waterloo Road gespeeld en is voornamelijk bekend geworden door zijn rol als Leonard Knox in For the People.
De overige castleden in Bridgerton hebben ook een indrukwekkend cv. Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton) speelde eerder in Broadchurch, Nicola Coughlan (Penelope Featherington) is bekend geworden door Derry Girls, Polly Walker (Lady Portia Featherington) was de harteloze Portia uit Rome en Claudia Jessie (Eloise Bridgerton) schitterde als de hoofdrolspeler in Vanity Fair. Kijk er dus niet raar van op als je meerdere ‘Hey, die ken ik ergens van!’-momentjes hebt tijdens het kijken van Bridgerton.
rsz bridgerton 101 unit 01798r3f1614939331

Seks, seks en nog een seks

Het is een afgezaagde uitdrukking, maar wel eentje waar een sterke kern van waarheid in schuilt: sex sells. De serie is gebaseerd op op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn en daarin komt de nodige activiteit tussen de lakens voor. Netflix had kunnen kiezen voor een wat meer milde variant, maar heeft juist gekozen om alles goed in beeld te brengen.
Het is dan ook niet zo’n raadsel waarom de serie zo populair is geworden, wanneer de actie van het scherm spat tijdens de intieme scènes. Het duurde zelfs niet lang voordat bepaalde scènes uit de show verschenen op PornHub, waar Netflix niet bepaald blij mee is… Het is dan ook de vraag of de makers iets gaan veranderen voor het aankomende tweede seizoen van de serie. Wij gokken van niet.

Populair Nieuws