5 controversiële series die enorme risico’s nemen

Article
zondag, 21 maart 2021 om 9:00
schermafbeelding 2020 09 28 om 110427f1618994155
Streamingdiensten brengen wekelijks veel nieuwe series uit. Sommige beter dan de andere. Toch gaan netwerken en streamingdiensten af en toe de fout in met het verhaal van een bepaalde serie. Dit wordt veel besproken op social media en kan uiteindelijk leiden tot veel kritiek op de serie en de makers zelf. Welke 5 controversiële series hebben enorme risico’s genomen in het verhaal?

1. South Park

South Park is over de hele wereld wel bekend. Het is een met Emmy bekroonde serie en een Amerikaanse satirische animatieserie. De serie staat bekend om de ietwat simpele animatiestijl en donkere humor. South Park is een satire op de samenleving en licht beroemdheden of onderwerpen uit die op dat moment erg in het nieuws zijn.
Alhoewel het animatie is, is het niet bestemd voor kinderen. South Park bevat veel geweld, grof taalgebruik en veel seksuele termen en gedrag. Het is dan ook niet gek dat South Park keer op keer het randje op zoekt. De animatieserie maakt vaak veel verschillende bevolkingsgroepen voor gek uit, wat niet altijd goed in de smaak valt bij mensen. Maar omdat dit soort sketches van verschillende mensen hoort bij South Park, wordt het vaak door de vingers gezien. Veel mensen vinden deze aan de andere kant ook weer geweldig. Het is dus echt een kwestie of je van dit soort humor houdt of niet.
south parkf1615817680

2. 13 Reasons Why

13 Reasons Why is een Netflix-serie die in het eerste seizoen voornamelijk gaat over Hannah Baker, die zelfmoord had gepleegd en dertien tapes had achtergelaten voor de mensen die de reden waren voor haar zelfdoding. Uiteindelijk heeft de show vier seizoenen gekregen, iets waar veel mensen het niet mee eens waren.
13 Reasons Why viel totaal niet goed in de smaak bij mensen op social media. Zo waren de beelden van Hannah Bakers zelfmoord erg grafisch en was de serie erg heftig voor mensen die al mentale problemen hadden. De makers van 13 Reasons Why wilden dit oplossen door vooraf de aflevering een herinnering te geven, met behulp van tekst en de cast van de serie zelf, om professionele hulp te zoeken. Toch was dit niet de beste oplossing om mensen hulp aan te bieden. Daarom vonden veel mensen het ook gek dat een heftige serie zoals deze vier seizoenen in totaal kreeg.
13 reasons why f1615817803

3. A Teacher

A Teacher is een serie van FX en gaat over een Engelse lerares genaamd Claire Wilson, die op een school in Texas een geheime relatie heeft met de17-jarige student Eric Walker. Het algehele verhaal gaat over de problemen waar ze tegenaan botsen in deze geheime relatie en de consequenties die ze hierdoor ervaren.
Een plot dat gaat over een leraar/student relatie valt bijna nooit goed in de smaak bij mensen. Zo is een relatie met een jongen die minderjarig is strafbaar en deze serie romantiseert het vooral, wat uiteindelijk kan leiden naar normalisering van een leraar/student verhouding. Uiteraard is dit niet de bedoeling en veel mensen op het internet zien dat ook. Ook al heeft de show veel kijkers getrokken, heeft het ook veel kritiek gekregen. FX komt dus niet goed weg met deze serie. Vooralsnog was A Teacher een limited serie dus een volgend seizoen zit er voor nu niet in.
a teacherf1615818229

4. Game of Thrones

Game of Thrones is werelds meest populaire serie. GOT is gecreëerd door HBO en gaat over de grote verschillende huizen die regeren over Westeros. De huizen bestaan onder andere uit de Starks, de Lannisters en de opmars van de Targaryens. De serie volgt de verschillende hoofdpersonen van die huizen en hun strijd om te regeren over heel Westeros en de macht te pakken.
Alhoewel Game of Thrones erg geliefd is onder fans (behalve seizoen 8), bevat de serie veel geweld, moord, grof taalgebruik en veel seksuele scènes. HBO staat ook wel bekend om de erg realistische scènes en dat kon je ook wel terugzien in Game of Thrones. Soms gaan deze scènes erg ver. Af en toe zie je zelfs scènes van ernstige verkrachtingen of moorden, wat vaak niet bij iedereen in de smaak valt. Toch vinden veel fans dat de grafische scenes GOT goed maakt. Als je door de grove scènes heen kijkt, is Game of Thrones een erg spannende en gave serie die je niet even opzij kan leggen.
game of thronesf1615818388

5. Family Guy

Family Guy is een animatieserie en volgt de familie Griffin, die bestaat uit Peter, Lois, Stewie, Meg, Chris en hond Brian. Elke aflevering bestaat uit de verschillende avonturen van de familie en wat voor gekke, soms ietwat gewelddadige, dingen ze beleven.
Family Guy is, net zoals South Park, een grafische serie. Het bevat geweld, seksuele termen en soms ook beledigende opmerkingen over verschillende soorten bevolkingsgroepen. Dit valt dan ook aan en toe niet in de smaak bij mensen. Maar doordat Family Guy vooral draait om dit soort dingen, nemen mensen het niet al te serieus. Doordat Family Guy allerlei soorten mensen beledigen, is de serie niet beledigend bedoeld voor één specifieke bevolkingsgroep. Naast dat de serie soms beledigend kan overkomen, bevat het ook veel leuke en grappige scènes.
family guyf1631629083

Andere controversiële series en films

Naast deze top 5 zijn er natuurlijk ook andere series die soms heftige gebeurtenissen bespreekt of bevat, zoals de serie The Walking Dead. Ook kwam de film Cuties erg in opspraak op social media doordat de serie kinderen op een bepaalde manier seksueel neerzet. Mensen maakten hierdoor massaal de #cancelnetflix populair, wat uiteindelijk de streamingdienst in een slecht daglicht zette.
Welke series of films heb jij bekeken die ook erg controversieel zijn? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws