Vijf tips voor jagers in Monster Hunter Rise

Article
zaterdag, 20 maart 2021 om 16:00
monster hunter risef1615839578
Monster Hunter Rise is bijna hier, en dat betekent weer lekker zwaaien met overgrote wapens. Ben jij nieuw in de serie, of kan je wel een opfrisser gebruiken? Geen probleem, wij zijn er voor je! Hier zijn vijf tips die je door het begin heen zullen helpen.

Vergeet niet te eten

Voor je gaat sporten moet je er altijd voor zorgen dat je genoeg koolhydraten binnen hebt. In Monster Hunter-spellen is dat niet anders. Net als met de voorgangers is het in Monster Hunter Rise verstandig om voor de missie even wat naar binnen te werken in het café. Een paar dangospiezen zorgen voor de extra energie die je nodig hebt om een reusachtig monster een kopje kleiner te maken.
Deze energie komt in de vorm van extra HP en stamina aan het begin van de jacht. En daar komen nog wat bonussen bovenop. Dit kan van alles zijn, van effectievere potions tot meer geld aan het einde van de missie. Hoe deze bonussen precies uit de dango voortkomen, en hoe een dieet van enkel deegballen en saus goed voor je kan zijn weten wij ook niet. Maar onze verwarring en de kleine hoeveelheid zenny is het dubbel en dwars waard. En met de optie meer geld te verdienen van een missie maak je er zelfs winst op!
dangof1615839093

Arriveer, observeer, exploiteer

Het was Julius Caesar die met zijn leger aankwam in Rome en de beroemde woorden "Veni, vidi, vici" sprak. Wat Caesar toen niet wist, is dat hij het over Monster Hunter had. Deze games draaien om het leren van patronen. Als je een aanval herkent weet je hoe je het moet vermijden én hoe je er misbruik van kan maken. Rathian heeft net zijn tolaanval gedaan in de lucht? Dan gaat het zo landen. Een uitstekend moment om mijn true charge slash te beginnen!
Als een gevecht in eerste instantie onmogelijk lijkt zit de kans er dik in dat je de aanvallen niet goed genoeg kent. Het is zaak door te krijgen hoeveel tijd je hebt nadat een monster iets doet, en wanneer het veilig is om een actie uit te voeren. Als je eenmaal bekend bent met de opties van je vijand zul je zien dat het gevecht een stuk gemakkelijker wordt. Hetzelfde gaat natuurlijk voor je eigen wapen. Wat voor beweging je gaat maken als je op de A-knop drukt is niet iets dat je wil ontdekken als je nog vijf levenspunten hebt en Nargacuga net begint op te staan. Er is niets mis met een paar oefeningszwaaien in de training hub.
tetranadonf1615839155

Een gegeven armor sphere niet in de bek kijken

Als je tegenstander een monster is ten grootte van een klein gebouw, kan het verstandig zijn zoveel mogelijk beschermend materiaal tussen het en jou in te plaatsen. Gelukkig is er een overvloed aan armor die de smid voor je kan maken van de huid, schedels en andere onderdelen van je vijanden. Maar wat als dat niet genoeg is? Wat als de klappen nog steeds inslaan als een trein? Dan is het tijd je armor op te waarderen met armor spheres. En die krijg je via bounties.
Net als in World zijn er bounties die je wat extra punten en vooral ook armor spheres geven. We raden iedereen deze bounties niet te negeren. En vooral omdat het helemaal gratis is! Bounties zijn namelijk niet missies die je moet grinden om aan je spullen te komen. Je hoeft er enkel 1-5 te selecteren. De doelen kunnen bereikt worden tijdens de missies die je al aan het spelen bent. Is er een bounty die zegt dat je een monster moet verslaan, en moet je er toevallig ook een verslaan voor je missie? Dan sla je twee doelen met een hamer. Een hele grote hamer... Moest je vijf planten verzamelen en vond je er maar drie? Geen probleem, die laatste twee vind je later wel.
Daarbij moeten we wel zeggen dat het onverstandig is je armor constant in tip top conditie te houden. Spelers die alles opwaarderen zullen gauw merken dat die gegeven armor spheres minder zijn dan je nodig hebt. In plaats daarvan raden we aan ze enkel te gebruiken als de klappen te hard voor je worden. Uiteraard kan je ze wel allemaal in je end game-uitrustingen gieten!
magnamalo armorf1615839279

Experimenteer, experimenteer, experimenteer

Lang, lang geleden dacht Capcom: Wat als we al die fluf omzeilen en een game maken waar alleen de baasgevechten in zitten? Monster Hunter was geboren. Maar die fluf is er niet voor niets! Het brengt de nodige afwisseling om je ervaring vers en vernieuwend te houden. Voor je het weet ben je begraven onder de zwaarden en zie je door de monsters het spel niet meer. Begin je de smaak te verliezen? Niet gevreesd, Capcom heeft er rekening mee gehouden.
Er zijn onderhand veertien verschillende wapens, elk met een eigen speelstijl. Bovendien geven de nieuwe switch arts je de opties deze wapens onderling aan te passen. Ben je de boog beu? Misschien is het dan wel eens tijd om de dualblades uit te proberen. Capcom heeft aangegeven dat ze het gemakkelijker hebben gemaakt om wapens te maken om dit extra aan te moedigen.
Nog een reden om te experimenteren is om te kijken of iets jou ligt of niet. Je zult nooit weten hoe het is om rond te vliegen in de lucht tot je de insect glaive probeert. Maar die heeft niet de heerlijke *bonk* op het hoofd van een monster. Daarvoor moet je de hamer spelen. En de genadeloze onderdrukking die de lance met zich meebrengt is ook een geval apart. Wie weet, misschien blijk je iets anders veel leuker te vinden dan het wapen dat je nu aan het gebruiken bent.
gunlancef1615839453

Het gaat om de skills

We hadden het net over de armor die je maakt van de schedels, huid en andere onderdelen van je vijand. Natuurlijk heb je liever dat Magnamalo bijt in de huid van een Tobi-Kadachi dan jouw eigen vlees en bloed. Bovendien ziet het er stijlvol uit! Maar dat is niet de enige reden zijn uitgeholde hoofd als helm te dragen.
Als je bij de smid of je equipment box in het armormenu zit kan het verstandig zijn eens op ZR te drukken. Nu is te zien welke skills dit uitrustingsstuk op zal leveren. Deze skills zijn eigenlijk veel belangrijker dan de verdedigingspunten. Een paar punten in Divine Protection zullen een klap aanzienlijk meer verzachten dan die 3 armor. En als je tanky genoeg bent is er ook een gros aan offensieve vaardigheden. Bovendien kan je je uitrusting toch opwaarderen met de eerder genoemde armor spheres.
skillsf1615839531
Dit waren vijf handige tips. We hopen hiermee beginners en roestige veteranen een eindje op weg te helpen. De wereld van Monster Hunter Rise is groot, en er is altijd meer te ontdekken. Zijn wij iets belangrijks vergeten? Laat het ons dan vooral weten!