5 Redenen om het laatste seizoen van 13 Reasons Why te kijken

  In 2017 werd de serie 13 Reasons Why gelijk een grote hit. Inmiddels zijn er drie seizoenen en komt er volgende maand een vierde seizoen dat overigens ook het laatste seizoen zal zijn.

  Netflix

  Belangrijke boodschap

  In 13 Reasons Why gaat het voornamelijk over de pesterijen die het hoofdpersonage Hannah Baker heeft moeten meemaken waardoor zij uiteindelijk zelfmoord pleegt. De serie wil duidelijk maken dat als je in zo'n situatie zit dat je met mensen om je heen moet praten en om hulp moet vragen. Hannah legt aan de hand van audio tapes 13 redenen uit waarom zij een einde aan haar leven heeft gemaakt. Het hoofdpersonage Clay kan Hannah maar niet vergeten en hij zet in het derde seizoen zijn gevoelens om in wraak op diegene die het gemunt hadden op Hannah.

  Netflix

  Personages

  13 Reasons Why laat niet alleen het verhaal zelf zien van verschillende personages, maar ook de andere kant van het verhaal zoals we in het eerste seizoen zien. De serie laat zien dat er altijd twee kanten aan een verhaal zijn. In het vierde en tevens het laatste seizoen dat eraan komt zullen we weten hoe de toekomst van de personages er uiteindelijk uit zal zien. Ook komen we dichterbij de diploma-uitreiking van de studenten.

  Netflix

  Niet alleen voor tieners

  De hele serie is zeker niet alleen voor tieners bedoeld. Er kijken ook genoeg volwassen mensen naar de serie en zijn er zo veel diverse karakters dat je je sowieso wel in één van die karakters kan verplaatsen. De serie vertelt niet alleen het verhaal over pesterijen en zelfmoord, maar ook over bijvoorbeeld alcohol en verkrachting. De zelfmoordscène van Hannah Baker was zelfs zo heftig dat deze uiteindelijk is geschrapt uit de serie.

  Netflix

  Selena Gomez

  13 Reasons Why is onder andere ontstaan door Selena Gomez. Het was deels haar idee om het verhaal van het boek te verfilmen. Ook zij heeft vroeger problemen gehad met depressies. In eerste instantie wilde zij de hoofdrol van Hannah Baker spelen, maar de rol ging uiteindelijk naar Katherine Langford. Wel heeft Selena het liedje Back To You voor het tweede seizoen van de serie gezongen.

  Netflix

  Afsluiting

  In de video Saying Goodbye die geplaatst is op YouTube door Netflix zien we alle acteurs bij elkaar terwijl ze officieel klaar zijn met de serie. Deze video laat zien hoeveel liefde en harde werk de acteurs en crew in deze serie hebben gestopt. De cast en crew zal definitief afscheid moeten nemen van de serie. Op 5 juni zien we uiteindelijk het resultaat van het vierde en laatste seizoen van 13 Reasons Why.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.