Nieuwe streamingdienst sluit deuren al na zes maanden

  Nieuwe streamingdiensten schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Toch zijn ze niet allemaal succesvol, want streamingdienst Quibi sluit de deuren na slechts zes maanden tijd, dat meldt Variety.

  Quibi

  De laatste paar jaar hebben streamingdiensten enorm veel terrein gewonnen ten opzichte van traditionele media, zoals bioscopen en fysieke DVD’s en Blu-rays. De meeste van die streamingdiensten richten zich dan ook op een digitale vervanging voor het kijken van full length films en series met veel afleveringen. Quibi had alleen een andere strategie. De streamingdienst wilde juist inspelen op korte, hapklare video’s, omdat veel mensen tegenwoordig niet de tijd hebben om lange video’s te bekijken.

  Een leuk idee, maar het resultaat had niet de verwachte uitwerking. Quibi werd in april van dit jaar trots gelanceerd en kende een sterk begin. Dat succes kon alleen niet vastgehouden worden, want voor het derde kwartaal kon Quibi rekenen op 710.000 abonnees - 300.000 minder dan een kwartaal ervoor. Volgens The Wall Street Journal lagen de projecties voor de streamingdienst alleen op 7,4 miljoen abonnees in het eerste jaar.

  Wat gebeurt er nu met Quibi?

  Daarom hebben oprichter Jeffrey Katzenberg en CEO Meg Whitman besloten om de deuren van Quibi na zes maanden alweer te sluiten. Dat heeft het bedrijf nu officieel laten weten in een verklaring.

  “Door het veranderde landschap in de industrie en de blijvende uitdagingen, is het duidelijk dat het bedrijf niet door kan blijven gaan op de lange termijn op eigen voet.”

  Verklaring Quibi

  Dat zal voor veel investeerders een tegenvaller zijn, omdat er hoge verwachtingen waren voor Quibi. Zo haalde het bedrijf 1,75 miljard dollar aan investeringen binnen, mede van grote studio’s in Hollywood en technologie bedrijven. Het geld dat momenteel nog op de rekening staat van Quibi zal volgens de top terugbetaald worden aan de investeerders.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.