5 The Walking Dead twists die iedereen shockeerden

Article
zaterdag, 13 maart 2021 om 14:00
the walking dead daryl carolf1631868853
Let op: dit artikel bevat The Walking Dead spoilers
Met de nieuwe seizoen 10C afleveringen en seizoen 11 die aan de horizon ligt, is The Walking Dead bijna op zijn einde. In de afgelopen 10 seizoenen zijn er veel onverwachte dingen gebeurd die fans tot tranen aan toe liet roeren. Toch zijn er een paar twists die er bovenuit staken. Welke 5 gebeurtenissen staan nog steeds vers in ons geheugen?

1. Sophia's verandering in een zombie

Nadat de groep overspoeld werd door een horde zombies, vlucht Carols dochter Sophia de bossen in, in de hoop weg te vluchten van de Walkers. Nadat Rick Sophia niet meer terug kon vinden, verbleef de groep op de boerderij van Hershel. Hier verbleven ze voor vrijwel het gehele tweede seizoen. Toen bekend was gemaakt dat de schuur van de boerderij overspoeld was met zombies, sloeg Shane op hol en doodde elke zombie die zich in de schuur bevond, totdat ze Sophia eruit zagen komen, die veranderd was in een zombie.
Als je The Walking Dead eerst nog saai en voorspelbaar vond, kon je dat na deze scène niet meer denken. Ook al wisten we dat Sophia voor een lange tijd verdwenen was, hadden we niet verwacht dat ze in die schuur te vinden zou zijn. Mede door deze scène kreeg Carol een volledige verandering wat betreft haar persoonlijkheid. Zo werd ze sterker en kwam ze meer voor haarzelf op.
the walking dead stripboekenreeks gaat stoppen 152457f1631200658

2. Glenn valt tussen de zombies

Toch wel één van de schokkendste momenten van The Walking Dead is de, zo leek het tenminste, dood van Glenn. Nadat hij, samen met Nicholas, omringd werd door een grote groep zombies, is hun laatste redding een afvalcontainer. Daar gingen ze op staan in de hoop ergens een uitweg te vinden. Maar nadat Nicholas ziet dat er geen weg terug is, maakt hij zichzelf van kant en trekt Glenn met zich mee op de grond, waar honderden Walkers om hun heen staan. Dit gebeurde aan het einde van een aflevering in seizoen 6, waarin het wel leek alsof alle zombies het op Glenn gemunt hadden. Toch zat dit anders in elkaar.
Gelijk in de Walking Dead aflevering daarna kunnen we zien dat de zombies het niet op Glenn hadden gemunt, maar op Nicholas. Zijn lichaam lag op die van Glenn. De zombies aten dus van het lichaam van Nicholas, waardoor hij op een bijzondere wijze kon ontsnappen van de zombies. Veel fans dachten daadwerkelijk dat dit het einde van Glenn is, wat gelukkig niet zo was. Toch is het lot van Glenn in de seizoenen hierna hem niet goed gezind.
the walking deadf1624612250

3. Glenns dood

In seizoen 6 werden de Saviors geïntroduceerd, geleid door Negan. De spanningen tussen de overlevenden en de Saviors werden steeds hoger, totdat, aan het einde van seizoen 6, de groep van Rick gevangen genomen werd door de Saviors. Doordat de groep van Rick een aantal Saviors hadden gedood tijdens een geplande infiltratie in hun basis, wilde leider Negan wraak op hun nemen en ook mensen van Ricks groep vermoorden. Dit heeft hij uiteindelijk ook gedaan.
Dit staat ook wel bekend als de meest shockerende twist van de gehele Walking Dead serie. Doordat je niet kon zien wie Negan vermoord had aan het einde van seizoen 6, moesten fans lang wachten totdat we konden zien wie er daadwerkelijk vermoord werden. Zodra het publiek zag dat zowel Glenn als Abraham vermoord waren, explodeerde de serie. Duizenden mensen hadden er over gepraat op internet en The Walking Dead was sindsdien nog nooit zo populair geweest. De serie staat ook wel bekend om zijn heftige plot twists, maar deze had echt niemand verwacht.
the walking deadf1634110592

4. Carls dood

Tijdens de heftige gevechten met de Saviors, gebeurt er iets dat niemand had zien aankomen. Nadat Carl Siddiq heeft geholpen om af te komen van de omringende zombies, voelt hij plotseling dat hij zelf gebeten wordt. Als de gehele groep van overlevenden in het riool schuilt en uiteindelijk heel Alexandria verbrand wordt, sterft Carl uiteindelijk in de afgebrande kerk.
Doordat Carl al voor acht seizoenen mee ging en de zoon was van Rick, hadden fans niet snel verwacht dat hij op deze manier dood zou gaan. Dit zorgde voor veel verdrietige reacties bij Walking Dead-fans.
the walking dead seizoen 8 review een dovende kaars 140564 1f1615378464

5. Ricks verdwijning

In seizoen 9, wanneer de Saviors eindelijk zijn verslagen en Alexandria nog nooit zo bloeide, ziet Rick een nieuw gevaar. Een grote horde zombies terroriseert de overlevenden en als laatste hulpmiddel laat Rick Grimes een bom exploderen op de brug, waardoor de horde zombies verslagen zijn, maar Rick zelf ook ‘dood’ gaat.
Uiteindelijk zien we in de laatste scène van Rick dat hij nog niet echt dood is en door Jadis in een helikopter geholpen wordt en daarna verdwijnt. Andrew Lincoln had zelf aangegeven dat hij een pauze wilde nemen van The Walking Dead, waardoor de makers een open einde voor het karakter hebben gecreëerd. De hoop is dus nog niet helemaal verloren voor Rick. Vooral als we in seizoen 10 zien dat Michonne door verschillende aanwijzingen ziet dat Rick zich nog ergens bevindt in de wereld. Misschien gaan we hem wel terugzien in seizoen 11.
the walking dead films 141645f1700237275
Ben jij het eens met deze lijst? Of zijn er volgens jou gebeurtenissen in The Walking Dead die nog heftiger waren? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties