HBO Max schrapt vijf afleveringen van South Park

  Na een lange strijd om te rechten mag HBO Max de animatieserie South Park uitzenden. Toch zullen niet alle afleveringen op de streamingdienst verschijnen, want vijf afleveringen worden geschrapt.

  Viacom

  Naar verluidt heeft HBO Max 500 miljoen dollar betaald voor de rechten van South Park. Fans van de serie zullen het alleen moeten doen met ‘slechts’ 302 afleveringen, in plaats van de 307 afleveringen die door de jaren heen zijn uitgezonden.

  HBO Max heeft er namelijk voor gekozen om vijf afleveringen niet beschikbaar te maken voor streaming. Het gaat daarbij om de afleveringen ‘Super Best Friends’, ‘Cartoon Wars Part 1 & Part 2’, ‘200’ en ‘201’. Al die episodes van South Park beelden namelijk de profeet Mohammed af, dat meldt The Hollywood Reporter.

  Antwoord op doodsbedreigingen

  Na het uitzenden van de afleveringen heeft zender Comedy Central ze destijds ook niet beschikbaar gemaakt voor herhalingen wegens de veiligheid van het productieteam. Ook streamingdienst Hulu heeft de episodes niet beschikbaar gesteld om te kijken. De afleveringen van Cartoon Wars waren het antwoord van makers Trey Parker en Matt Stone op de doodsbedreigingen aan het adres van een Deense cartoonist, nadat hij Mohammed had afgebeeld in een spotprent.

  Een opvallend detail is daarnaast dat de profeet Mohammed in nog veel meer afleveringen van South Park te zien is. De opening theme van de serie tussen seizoen 6 en seizoen 11 heeft namelijk de profeet om de achtergrond staan, tussen Scott Tenorman en Satan in.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.