Netflix aangeklaagd vanwege Cuties (Mignonnes)!

  Netflix kreeg al sinds de bekendmaking van de film Cuties een heleboel commentaar. De film gaat over een meisje van elf jaar die in een twerk-dansgroep terechtkomt. Dit is volgens velen ongelofelijk ongepast en mensen vinden dat Netflix hiermee het seksualiseren van minderjarigen promoot. Nu is Netflix aangeklaagd vanwege de film.

  Toen de film uitkwam stond de wereld helemaal op zijn kop. Of de film nou een goede bedoeling had of niet, er was op een heel slechte manier een aantal bizarre beelden te zien in de film. Zo was er te zien hoe de meisjes foto's van geslachtsdelen maken en hoe de jonge meisjes sensueel aan het dansen waren. Dit was de druppel voor de openbaar aanklager uit Texas, die vindt dat Netflix 'onzedelijke beelden' verspreidt.

  Ophef voor de film

  De ophef die zich voordat de film uitkwam voordeed, kwam voornamelijk door een poster die Netflix nog voor de trailer uitbracht. Op deze poster was te zien hoe de jonge meisjes provocerend stonden. Dit is natuurlijk enorm fout promotiemateriaal. Vanaf toen ging het alleen nog maar bergafwaarts met het promoten van de film. De trailer van de film kreeg maar liefst 2,1 miljoen(!) dislikes en mensen begonnen met de #CancelNetflix in een poging mensen de streamingdienst te laten boycotten wegens de release van de film.

  Regisseur bedoelt het goed?

  Regisseur Maïmouna Doucouré geeft aan dat de film gemaakt is met een goede bedoeling. Ze geeft zelfs aan dat het de bedoeling is om het het seksualiseren van jonge meisjes tegen te gaan. Ze krijgt dan ook veel support uit de filmwereld. Velen vinden dat haar bedoeling wel goed geweest kan zijn, maar dat dit ook op een manier had gekund waar minder provocerende beelden van minderjarigen te zien waren. In onze Cuties review lees je ons oordeel over de film.

  Wat vinden jullie van deze ondertussen erg controversiële sfeer rond de film? Bedoelde de regisseur het goed of is dit echt een stap te ver?

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.