Viaplay F1-commentaar krijgt weer veel kritiek na GP Baku

News
maandag, 13 juni 2022 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Een grote verandering is altijd even wennen, maar het Nederlandse publiek heeft het F1-commentaar van Viaplay nog steeds niet omarmd. Op Twitter krijgen de commentaren weer veel kritiek na de GP van Azerbeidzjan.
Zo'n beetje elk raceweekend is het wel weer raak voor Viaplay. De streamingdienst heeft veel geld betaald voor de uitzendrechten van de Formule 1, maar tot nu toe is het resultaat niet heel denderend.
Viaplay krijgt namelijk veel kritiek op de uitzendingen van de F1, onder andere door de vele technische problemen. Het is zelfs zo erg dat de consumentenbond stelt dat Viaplay de klanten moet compenseren en er is een klachtenlijn geopend.
Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan ging het op technisch vlak een stuk beter voor Viaplay, maar klanten waren niet blij met het F1-commentaar. Commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk hebben op Twitter er flink van langs gekregen.

Viaplay-commentaar nu ook op F1 TV Pro

Het commentaar van Viaplay is momenteel niet alleen meer via de streamingdienst zelf te beluisteren. Het Zweedse bedrijf is namelijk een samenwerking aangegaan met F1 TV Pro, de streamingdienst van Formule 1-eigenaar Liberty Media zelf. Tot voor kort had die dienst nog geen Nederlands commentaar dit jaar, maar daar is nu dus verandering in gekomen.
F1 TV Pro heeft zelf ook een eigen team van commentatoren, maar dat is alleen Engelstalig. Daar zijn onder andere Ben Edwards, Jolyon Palmer, Will Buxton en tech-expert Sam Collins verantwoordelijk voor.