‘Persona 1 en 2 remakes in de maak’

News
zondag, 14 april 2024 om 12:00
persona 5 strikersf1612205349
Het lijkt erop dat Persona 1 en 2 remakes in de maak zijn, althans, als we een leaker mogen geloven. Volgens deze zelfde leaker wordt er bovendien gewerkt aan een remake van Persona 4.
Op X reageerde de leaker, Midori, op een post van gebruiker @soupsizedocean die schreef: ‘’’Persona 1 en 2 hebben een remake meer nodig dan 4’’ is helemaal geen hot take jongens. Ik ben er vrij zeker van dat Atlus dit ook weet, laten we allemaal diep adem halen.’’ Midori schreef daarop: ‘’Ja, P1 en P2 krijgen ook remakes.’’
Of het om een remake of remaster gaat wilde Midori nog niet zeggen. ‘’Voor de zekerheid noem ik het voor nu een geüpdatete versie.’’ Daarmee lijkt de leaker te hinten dat de remakes nog in een beginnende fase zijn. Daarnaast zou een Persona 4 remake in ontwikkeling zijn.
Ontwikkelaar Atlus heeft vooralsnog niets aangekondigd, maar Midori heeft vaker gelijk had over Sega games. Zo bracht ze het bestaan van Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica naar buiten voor de officiële aankondigigen. Eerder dit jaar liet ze nog weten dat Persona 6 naar verschillende platforms komt, waaronder de Xbox en de Switch/Switch 2.

Niet de eerste Persona remakes

Mocht Midori wederom gelijk hebben, dan zijn deze remakes niet de eerste in de reeks. Dit jaar nog bracht Atlus Persona 3 Reload uit, een remake van Persona 3. Deze remake kreeg in onze review een dikke 8. Arran schreef het volgende over de game:
‘’Persona 3 Reload is een uitstekende remake van een uitstekende game. Verwacht niet een game die heel anders speelt, zoals de Resident Evil remakes dat doen. Wel heeft het zeker wat dingen opgepoetst zonder de aard van wat het zo goed maakt te verliezen. De muziek is vervangen, maar het zijn nog steeds absolute toppers, terwijl het er visueel een stuk beter uitziet. En ook mechanisch is de game verbeterd.’’

Poll

Populair Nieuws