Dit is wanneer het Nederlands elftal speelt op het EK Voetbal 2024

Article
maandag, 29 april 2024 om 14:00
voetbal bal stadionf1667574954
Het EK Voetbal 2024 gaat alweer van start in juni. Wil je niks missen van het Nederlands elftal tijdens het toernooi, check dan nu goed de speeldagen en -tijden van Oranje.
Met veel regen en frisse temperaturen zou je bijna vergeten dat de zomer al snel dichterbij komt in Nederland. En dat betekent niet alleen bezoekjes aan het strand, maar ook voor de TV zitten om te kijken naar voetbal.
Op 14 juni, een week voordat de zomer zijn intrede maakt in Nederland, begint namelijk het Europees Kampioenschap. Deze keer is het gastland Duitsland, wat betekent dat het lekker makkelijk is voor Nederlandse voetbalfans om Oranje van dichtbij te bekijken. Traditiegetrouw is de kans dan ook groot dat de tribunes gekleurd zullen zijn in feloranje, met hier en daar het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag - of een fan van een ander elftal.
Maar als je de wedstrijden live mee wil maken, of dat nu is vanaf de bank of de tribune, moet je natuurlijk wel weten wanneer het Nederlands elftal speelt. Het programma voor de eerste drie wedstrijden van Oranje is in ieder geval al bekend en die hebben we voor je op een rijtje gezet.

Polen tegen Nederland - 16 juni

De eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwen is om 15:00 op 16 juni in Hamburg, in het Volksparkstadion van HSV om precies te zijn. Nederland moet het daarbij opnemen tegen Polen, het team dat wordt gezien als de zwakste schakel in Poule D (de groep waarin Nederland is geloot voor het EK).
Hoewel Polen op papier geen verkeerde selectie heeft, is het elftal het op het nippertje gelukt om een ticket voor het EK te behalen. In de groepsfase van de voorselectie werd Polen derde en kregen ze geen ticket, maar via de Nations League play-offs is het toch nog gelukt om uitgenodigd te worden voor het toernooi in Duitsland. En dat ook nog eens via penalty's.
Maar met Robert Lewandowski in de spits moet Nederland altijd op de hoede blijven. Ondanks dat hij alweer 35 jaar oud is, is Lewandowski een rasechte spits en kan hij de bal zo tussen de palen krijgen als de focus verzwakt bij het Nederlands elftal.

Nederland tegen Frankrijk - 21 juni

De moeilijkste wedstrijd, op papier, die Nederland momenteel heeft staan is tegen Frankrijk. Op 21 juni om 21:00 wordt in de Red Bull Arena in Leipzig het duel tegen Les Bleus gespeeld. Het wordt een pittige wedstrijd worden voor Oranje, want de Fransen worden gezien als één van de favorieten voor de titel.
Met Kylian Mbappe heeft Frankrijk een levensgevaarlijk wapen op het middenveld, spits Olivier Giroud weet geregeld ballen in het netje te krijgen en Antoine Griezmann kan messcherpe assists leveren. En dan staat de verdediging van het team ook nog eens als een huis.
In de kwalificatie voor het EK moest Nederland al twee keer spelen tegen Frankrijk en beide keren werden de Leeuwen verslagen. De eerste keer zelfs met een pijnlijke 4-0. Koeman en het elftal zullen dus alles uit de kast moeten trekken om de tweede wedstrijd in de poulefase te kunnen winnen.

Nederland tegen Oostenrijk - 25 juni

De laatste wedstrijd voor Nederland in Poule D is in hoofdstad Berlijn, in het Olympiastadion van Hertha BSC. Op 25 juni om 18:00 zal Oranje het daar opnemen tegen de elf van Oostenrijk, dat op papier niet zo sterk is als Frankrijk, maar zeker niet onderschat moet worden.
Onder de Duitse coach Ralf Rangnick is het elftal lekker bezig. Zo werd er in november nog met 2-0 gewonnen van Duitsland en had het team een oorwassing in petto voor Turkije een maand geleden. Met maar liefst 6-1 werd er gewonnen door Oostenrijk en werd er bovendien met veel flair gespeeld op het gras.
Het lijkt er dan ook op dat Nederland mogelijk met Oostenrijk gaat uitmaken wie er samen met Frankrijk doorgaat naar de volgende rondes. Maar zoals altijd met een eindtoernooi, kan er van alles gebeuren. Wie er uiteindelijk triomfantelijk de beker omhoog mag houden, daar komen we achter op 14 juli.