5 games die we op de Nintendo Switch 2 willen zien

Article
woensdag, 24 januari 2024 om 15:00
super mario 3d world bowsers furyf1612205289
Dit jaar moet de Nintendo Switch 2 dan eindelijk verschijnen, zo is de verwachting. Goede hardware is alleen niet genoeg om een groot succes van de console te maken. Daarvoor heb je goede games nodig. Dit zijn vijf games die we op de Switch 2">Nintendo Switch 2 willen zien.

Super Mario Odyssey-vervolg

We trappen het lijstje af met de game die we wellicht wel het liefst willen zien op de opvolger van de Nintendo Switch. Het betreft een opvolger van Super Mario Odyssey die we graag zouden zien. Sinds de release van de game in 2017 hopen fans op een opvolger, maar die blijft tot dusver uit.
Voor de Nintendo Switch 2 zou het geen slechte zet zijn. Het eerste deel hielp enorm met de verkoop van het apparaat in het eerste jaar, terwijl fans nog altijd liefdevol terugkijken op de titel. Een opvolger zou dan ook zeker niet misstaan gezien de eindeloze opties wat betreft locaties die Mario kan bezoeken.
donkey kong country returnsf1629812197

Een 3D Donkey Kong-game

Natuurlijk is een nieuwe 3D-Mario-game nooit mis, maar één personage wacht al veel langer op een nieuwe game. Het is inmiddels al meer dan tien jaar geleden dat er een nieuwe Donkey Kong verscheen. Dat was overigens een 2D-titel, namelijk Donkey Kong Country: Tropical Freeze, terwijl de grote aap slechts één keer eerder in 3D zijn opwachting maakte.
Dat was op de Nintendo 64 en die titel viel dusdanig tegen dat Nintendo Donkey Kong nooit meer als 3D-platformer een kans heeft gegeven. Anno 2024 weet de Grote N alleen als geen ander hoe een ze een collectathon en/of 3D-platformer moeten maken. Iedereens favoriete (en best geklede) aap verdient wat ons betreft dan ook een nieuwe kans.
2023 05 01 zelda tears of the kingdom modo divinof1683540905

Terugkeer van traditionele Zelda

Zelda wist op de Nintendo Switch een volledig nieuwe richting in te slaan en een regelrechte hit te worden. Met een open-world wist Hyrule te verbazen, maar na twee gigantische avonturen waarbij je je eigen pad kon kiezen, zijn er fans die inmiddels naar een avontuur waarbij je wat minder vrijheid hebt en het verhaal weer voorop staat.
Met de verbeterde hardware van de Switch 2 is dit het ideale moment voor Nintendo om te laten zien wat de uitgever kan met meer kracht onder de kap. Breath of the Wild was toonaangevend en liet op passende wijze zien hoe goed Switch-games eruit kunnen zien. Een nieuwe, meer traditionele Zelda-game kan dat doen op de Switch 2. We zouden trouwens ook geen nee zeggen tegen een nieuwe 2D-titel, die de boel net als Mario Bros. Wonder een beetje opnieuw uitvindt!
2022 02 11 mario kart 8 deluxef1644576160

Mario Kart 9

Tien jaar geleden kwam de laatste Mario Kart uit. Tenminste, als we een iets wat uitgebreidere versie van Mario Kart 8 niet meetellen. Dat is wat we kregen op de Nintendo Switch, waarna het Japanse bedrijf richting het einde van de generatie nog twee jaar DLC uitbracht met nieuwe banen.
Een gloednieuwe Mario Kart is alleen waar fans daadwerkelijk op zitten te wachten. Wellicht zelfs een Mario Kart waarin Nintendo simpelweg al haar franchises samenvoegt in een kart-racer. Nintendo Kart klinkt dan ook niet verkeerd en Smash Bros. heeft al laten zien dat zo'n crossover tussen allerlei uiteenlopende reeksen kan werken.
alola region pokemon sun moonf1679999778

Een technisch competente Pokémon-game

We sluiten het lijstje af met een nieuwe Pokémon-game. Dat klinkt gemakkelijk, maar Game Freak bewijst al sinds 2019 dat het enorm moeilijk is voor de ontwikkelaar om een technisch competente game af te leveren. Sword & Shield, Legends Arceus en Scarlet & Violet bewezen dat de nieuwe richting die Game Freak op wil gaan wat betreft hoe de games in elkaar steken zeker niet verkeerd is.
Op technisch vlak kan de ontwikkelaar er alleen nog niet zoveel van. Dat moet op de Nintendo Switch 2 wel anders. Als je kijkt naar andere open-world games op de Switch, is het al schandalig dat Pokémon-games op de huidige hardware zo belabberd draaien. Op de eventuele opvolger is er echt geen excuus meer. Als een prachtige game als The Last of Us mogelijk was op een PS3, zou Game Freak met Pokémon hetzelfde moeten kunnen op een systeem dat qua specificaties vergelijkbaar is met een PS4.