Marvel hint naar meer LGBTQ+ representatie in het MCU

News
vrijdag, 09 juli 2021 om 17:30
2021 06 07 loki disney plusf1625840869
We zien steeds meer dat de filmindustrie meegaat met de tijd, waar meer LGTBQ+ representatie ook bij hoort. Alhoewel er een tijdje bekend is dat Loki tot deze gemeenschap hoort in zijn nieuwe serie, maakt Marvel Studios uitvoerend vice president van filmproductie Victoria Alonso bekend dat er nog meer LGTBQ+ representatie aankomt in het MCU.
In een gesprek met Variety tijdens de fanpremière van Black Widow maakt Victoria Alonso bekend dat het tijd gaat kosten, maar dat er zoveel verhalen zijn die Marvel kan vertellen met LGBTQ+ representatie. Daarnaast zegt ze dat er veel aankomt in het MCU waarvan zij denkt dat het representatief is voor de wereld van nu. Hiermee wil Marvel consistent blijven in de LGBTQ+ representatie en het niet gelijk in de eerste of tweede film proppen.
Tevens geeft de Marvel Studios' vice president van filmproductie aan, naar aanleiding van het onderwerp over Loki, dat het geen big deal is. Marvel gaat het niet doen omdat het politiek correct of incorrect is. Alonso geeft aan dat Marvel de comics volgt. "In de comics is dit wie hij was", aldus Victoria Alonso over Loki, die genderfluïde is in de gelijknamige Disney+ serie.

LGBTQ+ representatie in het MCU alleen te zien in Loki

Alhoewel het goed nieuws is dat er meer representatie komt voor deze gemeenschap, is er nog weinig van te bekennen in het MCU. Wel weten we dat Loki in zijn serie genderfluïde is en (SPOILERS) naar aanleiding van de serie naar verluidt biseksueel is. In welke Marvel films en serie er nog meer LGBTQ+ representatie verschijnt, is niet bekend
Vooralsnog kun je de gloednieuwe Loki serie op Disney+ bekijken. Ook is Black Widow recentelijk in de bioscoop verschenen.

Populair Nieuws