Nieuwe Disney+ Original series verschijnen voortaan op woensdag

News
donderdag, 17 juni 2021 om 16:30
loki aflevering 1f1623308920
De lancering van Loki op een woensdag lijkt een gigantisch succes. Zo groot zelfs dat Disney heeft besloten om nieuwe Disney+ Original series voortaan altijd op woensdag uit te laten brengen.
Disney gaat zijn Disney+ Original series voortaan op woensdag uitbrengen, wat niet een heel gek idee is als je de lancering van Loki ziet. De serie met Tom Hiddleston heeft namelijk met gemak de beste premièrecijfers op de streamingdienst van Disney. Dit lijkt vooral te maken te hebben met de dagen dat concurrent Netflix nieuwe series uitbrengt. De favoriete dag van Netflix is namelijk de vrijdag en dat heeft in het verleden, met WandaVision en The Mandalorian, toch een beetje in het vaarwater van Disney gezeten.
Let er wel op dat de verplaatsing naar de woensdag alleen geldt voor Disney+ Original series en dus niet voor content van andere partijen of Original films. De verschuiving lijkt ook te danken te zijn aan de enorme groei aan originele content op het platform van Disney, waardoor ook de mediagigant eigen releases dwarszat. Films raakten namelijk regelmatig ondergesneeuwd als er een nieuwe serie uitkwam of soms juist andersom.
the mandalorian seizoen 2 trailerf1623829051

Disney+ Original series op woensdag

Het gigantische succes van Loki was voor Disney waarschijnlijk de doorslaggevende factor in de beslissing om Disney+ Original Series voortaan op woensdag uit te brengen. De serie hoefde namelijk niet te concurreren met nieuwe Original series op andere platforms en als je hetzelfde trucje kan doen met andere Marvel en Star Wars series, dan is dat natuurlijk heel erg prettig. Dit jaar staat er ook nog meer dan genoeg op de kalender van Disney, waaronder The Book of Boba Fett en Marvel's What If...?.