Beste Netflix series LHBT - diversiteit op zijn best!

Article
vrijdag, 25 januari 2019 om 11:16
beste netflix series lhbt 145295
De vertaling van de Nashville verklaring heeft voor veel ophef gezorgd, dus wij vonden het tijd voor wat positiviteit binnen de LHBT-gemeenschap. Daarom speciaal voor jullie, de beste Netflix series met LHBT gerelateerde karakters, thema’s en wat dan ook. Welke vind jij het beste?

10. Gypsy

Gypsy is niet alleen een van de beste Netflix series waar LHBT inzat, maar ook nog eens spannend. Dit is namelijk een psychologische thriller. Niet alleen is deze serie gestoord, hij is ook mild op het gebied van LHBT. Je krijgt dus spanning, liefde en liefde van hetzelfde geslacht. Als je trek hebt in een serie met wat LHBT-liefde, dan is Gypsy geschikt voor jou.
Het verhaal van Gypsy laat zien hoe het hebben van problemen met je eigen identiteit ervoor kan zorgen dat er problemen met je familie, vrienden en gemeenschap ontstaan. Als al deze feiten over de Netflix serie Gypsy je hebben geprikkeld is het misschien een idee de serie te gaan bekijken op Netflix.
145296

9. Legends of Tomorrow

De helft van de tijd snap je misschien niet wat er aan de hand is, maar dat betekent niet dat Legends of Tomorrow een slechte serie is. Integendeel, op het LHBT-gebied is Legends of Tomorrow zeker een van de beste series die op Netflix te vinden is. Neem bijvoorbeeld Sara Lance, die een relatie krijgt met iemand anders binnen de league. Er zijn niet veel helden die LHBT zijn, dus dat er eindelijk eentje tussen zit is wel even fijn.
Naast deze twee lieftallige vrouwen die een relatie hebben in Legends of Tomorrow komen er ook zeker een aantal uit de LHBT voor. Dit kan een spoiler zijn en we willen niks verklappen, dus we zeggen niet wie. Daarvoor moet je de serie maar kijken. Naast LHBT-karakters heeft Legends of Tomorrow ook humor en een spannend verhaal. Nog meer reden om de serie te kijken. De serie kreeg voor haar eerste seizoen in onze review van Legends of Tomorrow dan ook een 7.5, mede door het goede verhaal.
145297

8. Teen Wolf

Het eerste seizoen van Teen Wolf is ronduit vreselijk. Het valt niet anders te zeggen. Het is zoetsappig, voor de hand liggend en eigenlijk totaal niet interessant om te kijken. Wel moeten we toegeven dat Teen Wolf door de seizoenen heen een steeds betere serie wordt. Wat zo fijn is aan de MTV-serie, is dat ze ontzettend normaal doet over homoseksualiteit.
In deze serie is het de normaalste zaak van de wereld als er iemand homo is en wordt er eigenlijk op geen enkel moment raar over gedaan. De karakters in Teen Wolf zijn de definitie van ruimdenkend en dit gemixt met wat mythische wezens en spannende gebeurtenissen maakt het toch wel een van de beste Netflix series met LHBT-tinten.
145298

7. Everything Sucks!

In Everything Sucks! zie je een aantal verschillende tieners worstelen met verschillende problemen. De kern van het verhaal is dat de 14-jarige Kate Messner haar seksualiteit probeert te ontdekken. Eerlijk zijn over haar geaardheid durft ze niet, sterker nog ze probeert haar voorkeur te verbergen door een zogenaamde relatie te starten met Luke O’Neill.
Met deze neprelatie is het haar doel om haar gevoelens zo ver mogelijk weg te stoppen, maar daarentegen krijgt ze juist gevoelens voor een vrouwelijke, oudere scholier. Deze gevoelens lijken alleen maar sterker te worden en hier worstelt Kate ontzettend mee.
Everything Sucks! heeft de neiging saai te worden, maar weet je toch te laten lachen met alle typische schaamtevolle tienermomenten. Verder zitten er genoeg herkenbare momenten in voor iedereen die heeft geworsteld met zijn of haar geaardheid, wat fijn kan zijn om te zien. Everything Sucks! is zeker een van de beste Netflix series die LHBT gerelateerd én herkenbaar is.

6. Sense8

In Sense8 zullen veel mensen waarschijnlijk een liefdesverhaal voorbij zien komen dat er nog nooit zo realistisch uit heeft gezien. In Sense8 heb je bijvoorbeeld een transgender vrouw met haar cisgender geliefde, waarvan de relatie alleen al echt voelt als ze hand in hand door het park wandelen. Voor sommige LHBT'ers die in dezelfde situatie zitten kan dit heel fijn voelen.
Daarnaast heeft Sense8 een verhaallijn die ook nog eens interessant is. Acht mensen zijn mentaal met elkaar verbonden en kunnen op deze manier met elkaar communiceren. Naast dit niet veel voorkomende koppel zijn er ook nog andere koppels die tot de LHBT horen. Samen met deze LHBT gerelateerde mensen en toffe verhaallijn kan het niet anders dan dat Sense8 een van de beste Netflix series is.
145300

5. Brooklyn Nine-Nine

Deze naam heb je vast wel eens op het internet voorbij zien komen. Niet alleen omdat deze door Fox geproduceerde serie viral ging door haar intens grappige slagzinnen (“THIS IS TAKING TOO LONG! I'M GONNA MISS THE FARMER'S MARKET!”), maar ook omdat de serie voor zowel de hetero gemeenschap als de LHBT-gemeenschap geweldig is.
Neem bijvoorbeeld het karakter Captain Ray Holt. Vanaf de eerste aflevering is het al bekend dat hij homoseksueel is en laat hij merken dat het niet altijd even makkelijk is geweest. Toch wordt dit niet op een serieuze manier gedaan, maar eerder op een hilarische. Hij laat namelijk zien dat hij wel ver is gekomen ondanks het feit dat de wereld niet altijd rechtvaardig is geweest.
Brooklyn Nine-Nine laat dus de beide kanten van homoseksueel zijn zien. Het was al een van de beste en grappigste Netflix series, maar met het LHBT-thema wordt het alleen maar beter.
145301

4. Queer Eye

In Queer Eye kun je genieten van vijf lieftallige homo’s die mensen helpen hun leven te verbeteren. De fabuleuze vijf gaan iedere aflevering naar een nieuw persoon die wel een make-over kan gebruiken. Dit geldt voor alle gebieden. Eten, kleding, interieur, sociaal gebied en lichamelijke verzorging (make-up en haar). Hier helpen Antoni, Bobby, Karamo, Jonathan en Tan bij.
Deze reality-serie heeft letterlijk vijf ultrahomo’s die presenteren. Je leert deze vijf fabuleuze mannen door de seizoenen heen kennen, doordat ze in de deelnemers zichzelf terugzien. Dit kunnen in de kast zittende homo’s zijn, maar ook mensen die ontzettend ongelukkig zijn. Queer Eye is zeker een tranentrekker en een van de beste Netflix series waarin LHBT een grote rol speelt.
145302

3. Orange is the New Black

Al je zelf lesbisch bent, ligt het voor de hand dat je deze serie al hebt gezien. Orange Is The New Black is een serie die namelijk zo goed als alleen maar lesbiennes bevat. Praktisch ieder personage dat voorkomt in deze serie heeft een relatie met hetzelfde geslacht. Met uitzondering van de bewakers. Er komt zelfs een transgender voor in de serie.
Verder is de serie niet alleen homoseksueel en volgestopt met naakte vrouwen, maar bevat het ook wel degelijk een verhaal met wat hilarische momenten. We zullen niks verklappen, maar een aantal van deze hilarische momenten zullen je zeker bijblijven. Het is zeker een van de beste Netflix series die LHBT gerelateerd is.
145303

2. Modern Family

In Modern Family aanschouw je het leven van drie gezinnen die samen één grote familie vormen. Jay Pritchett (Ed O'Neil) is de oudste in de familie. Na zijn scheiding met zijn eerste vrouw is hij opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria (Sofia Vergara). Deze bloedmooie vrouw laat veel harten smelten. Uit een vorig huwelijk heeft Gloria nog een zoon genaamd Manny.
Uit zijn vorige huwelijk heeft Jay ook nog wat overblijfselen. Twee kinderen om precies te zijn: Claire en Mitchell. Claire en Mitchell zijn echter wel wat ouder dan hun nieuwe stiefbroertje Manny. Claire is zelf ondertussen ook al getrouwd met de jolige Phil en samen hebben deze drie kinderen. Mitchell is ook getrouwd met de extraverte Cameron en samen adopteren zij een kindje, aangezien zij allebei mannen zijn.
Hieraan merk je vast al wel waarom Modern Family in deze special staat. Overduidelijk behoren Mitchell en Cameron tot de LHBT-gemeenschap en hebben deze twee homoseksuele mannen zelfs een kindje samen. Je ziet hun dagelijks leven en dus ook hoe het is om als homoseksuele man getrouwd te zijn. Dit samen met de moeilijkheden die beide mannen hadden tijdens het opgroeien als homoseksuele.
Verder is Modern Family ook gewoon hilarisch met al haar droge grappen en vreemde gebeurtenissen die deze familie overkomen. Dit is zeker een van de beste series op Netflix in het algemeen en laat op het gebied van LHBT ook nog wat zien.
145304

1. RuPaul’s Drag Race

Er is geen serie die je nog meer homoseksueel laat voelen dan RuPaul’s Drag Race. RuPaul’s Drag Race zit vol met drama, roddels en homo’s. Naast homo's doen er ook wel eens transgenders mee aan het programma. RuPaul’s Drag Race is een verzameling aan LHBT-queens die goed zijn in wat ze doen en strijden voor hun rechten.
In RuPaul’s Drag Race strijdt elk seizoen een groep nieuwe zogeheten queens (travestieten) voor de kroon. Elke aflevering krijgen de deelnemers een nieuwe opdracht die ze moeten uitvoeren. Als een queen de aflevering wint dan kunnen ze niet alleen een stap dichterbij de kroon komen, maar ook nog eens dingen als weekendjes weg winnen.
Wanneer een travestiet daarentegen verliest, moet ze playbacken voor haar leven. Dit houdt in dat de twee laagst scorende deelneemsters tegen elkaar moeten playbacken op een van tevoren ingestudeerd nummer. De winnaar mag nog een weekje blijven, maar de verliezer moet de race verlaten.
RuPaul’s Drag Race is een perfect voorbeeld van een van de beste Netflix series binnen de LHBT-gemeenschap. Dit door het aantal LHBT’ers die erin voorkomen en de liefde die wordt gegeven (behalve als ze zich focussen op de kroon!).

De beste LHBT-series op Netflix

Het werd wel eens tijd dat we je gingen vertellen wat de beste LHBT-series op Netflix zijn. Al eerder hadden we een special geschreven met de beste gamekarakters binnen de LHBT-gemeenschap, maar eigenlijk nooit welke series er nou het beste waren op de streamingservice. Na de Nashville-verklaring was dit dan eigenlijk ook het beste moment voor een beetje positiviteit voor iedereen in de LHBT-gemeenschap.
Weet jij nog welke series op Netflix echt in deze lijst moeten? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Populair Nieuws

Laatste Reacties