Loki is genderfluïde in zijn Marvel-serie

News
dinsdag, 08 juni 2021 om 8:00
2021 06 07 loki disney plusf1625840869
Vanaf woensdag is het eindelijk zover: dan kunnen we de nieuwste Marvel-serie Loki bewonderen. Nu blijkt uit een nieuwe teaser dat de God of Mischief genderfluïde is, wat een grote overeenkomst heeft met de Noorse mythologie.
In een gloednieuwe teaser op het Twitter-account van de Marvel-serie Loki worden er opnieuw beelden getoond van de serie, maar komt er ook kort een document voorbij van de Time Variance Authority. Hierin staan veel feiten over de Marvel antiheld, over bijvoorbeeld zijn leeftijd en etniciteit, maar ook over zijn geslacht. Nu blijkt dat de held genderfluïde is in de serie. Dit stond namelijk aangeduid als zijn geslacht.
Wie genderfluïde is, identificeert zich niet per se als één gender. Ze voelen zich op sommige dagen meer een man, op andere een vrouw en op weer andere dagen ergens daar tussenin. De term genderfluïde wordt ook wel gebruikt voor iedereen die zich met meer dan één geslacht identificeert. Nu blijkt dit dus ook voor de iconische antiheld Loki te gelden. Dat is ook niet zo gek, aangezien de God of Mischief in de Noorse mythologie ook genderfluïde is. De antiheld maakt dus deel uit van de LHBTIQA+ gemeenschap.

Genderfluïde Loki gaat schitteren in nieuwste Marvel serie

In de Marvel-serie Loki ontdekken we hoe het Loki vergaat nadat de Avengers in Endgame zijn teruggereisd naar de evenementen van de eerste Avengers film. Daardoor wist Loki namelijk te ontsnappen met de Tesseract. Maar al snel wordt hij gevangen genomen door de Time Variance Authority. Hier ontdekken we nieuwe kanten van de antiheld die nog niet eerder te zien zijn geweest. Op 9 juni gaat de serie in première.

Populair Nieuws