Is Fallout de beste gameverfilming ooit?

News
zondag, 14 april 2024 om 13:30
Gameverfilmingen hadden lange tijd niet bepaald een goede reputatie gehad, maar verfilmingen als Detective Pikachu, The Last of Us, de Sonic-films en The Super Mario Bros. Movie hebben daar verandering in gebracht. Ook Amazon Prime Video’s Fallout wordt nu zo goed ontvangen dat het een van de beste gameverfilmingen ooit lijkt.
Zowel critici als fans zijn enthousiast over de serie. Op Rotten Tomatoes heeft Fallout op het moment van schrijven een score van 94 procent onder critici. Daarmee weet de serie een plekje te bemachtigen in de top vijf beste gameverfilmingen volgens Rotten Tomatoes.
Bovenaan deze lijst met perfecte scores staan Arcane en Cyberpunk: Edgerunners. Op de tweede plek staat The Last of Us met een score van 96 procent. Fallout deelt de vierde plek met Castlevania. Er is een flink verschil tussen nummer vier en nummer vijf: Dragon’s Dogma heeft een score van 83 procent.
De publieksscore van Fallout is iets lager: op dit moment 87 procent. ‘’Als een gigantische Fallout-fan sinds F02 brengt deze serie de games tot zijn recht. Alles van de toon, muziek en zelfs Lucy’s houding is regelrecht Fallout,’’ aldus reviewer Josh S. Reviewer T M noemt de serie een ‘perfecte liefdesbrief aan oude fans’.
Zo’n succesvolle première moet natuurlijk gevierd worden. Amazon geeft dan ook aan Prime abonnees Fallout 76 gratis weg.

Waar gaat Fallout over?

Prime’s Fallout speelt zich af in de wereld van de game franchise en volgt Lucy (Ella Purnell), een bewoner van Vault 33, een veilige bunker waarin een groep mensen zich schuilhoudt sinds een nucleaire apocalyps 200 jaar geleden. Wanneer het noodlot toeslaat moet Lucy voor het eerst de wereld buiten de bunker betreden. Alle acht afleveringen zijn nu te streamen. Mocht je geen abonnement hebben, kun je de eerste aflevering gratis kijken op Twitch.

Poll