Schrijver Fallout-serie wil graag meer seizoenen

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 16:30
fallout tv seriesf1701255118
Volgende maand is de Fallout-serie eindelijk te zien op Amazon Prime Video. Momenteel is er niets bevestigd over een tweede seizoen. Maar één van de schrijvers van de serie zou graag verder gaan.
Onlangs liet één van de makers van de Fallout-serie weten dat de serie in zekere zin Fallout 5 is. Een Fallout-game is alleen aardig lang en een tv-serie van acht afleveringen in verhouding niet zo. Als het aan schrijver Graham Wagner ligt, krijgt de serie dan ook meerdere seizoenen, zo vertelt hij aan het tijdschrift SFX.
Er zijn volgens Wagner “stapels en stapels” aan dingen die het team achter de serie wil doen. Maar omdat dat duizenden uren zou kunnen opleveren in een game, wilden de makers het niet allemaal in acht afleveringen van een serie proppen. Om alle ideeën te kunnen gebruiken zou de serie dus minstens een tweede seizoen nodig hebben.
Maar of dat er komt, is nog niet bekend. Amazon heeft er in ieder geval nog niets over aangekondigd. Dat wil niet zeggen dat een tweede seizoen niet al stilletjes in de maak is, maar het kan ook zijn dat Amazon afwacht of het eerste seizoen een succes is.

Bethesda hield Fallout-ideeën tegen

De nieuwe serie speelt zich trouwens af in dezelfde canon als de Fallout-games. Het is geen verfilming van één van de games, maar een geheel nieuw verhaal. Er is ook nauw samengewerkt met Bethesda: af en toe kon de serie een idee niet gebruiken, omdat dat al op de planning stond voor Fallout 5.