Eerste aflevering Fallout gratis te zien

News
dinsdag, 09 april 2024 om 9:00
Binnenkort verschijnt eindelijk de Fallout-serie op Amazon Prime Video. De indrukken van de trailers zijn niet verkeerd, maar misschien twijfel je nog. In dat geval kun je de eerste aflevering helemaal gratis kijken, zonder Prime Video.
Het gebeurt wel eens dat een serie stunt met een gratis aflevering. HBO gooide de eerste aflevering van House of the Dragon bijvoorbeeld op YouTube, al werd de serie daarvoor al prima bekeken. Nu doet Amazon iets vergelijkbaars met Fallout, maar dan niet op YouTube.
In plaats daarvan kun je de eerste aflevering van Fallout zien op Twitch. Op 11 april, dezelfde dag dat alle acht afleveringen van de serie op Prime Video komen te staan, is de eerste aflevering ook bij een aantal streamers te zien. In totaal is hij op 15 kanalen te volgen, zo is te zien in een Tweet van Twitch:
Een nadeel van deze aanpak is natuurlijk dat je niet op je eigen gemak kan kijken. Je moet het live zien, of snel genoeg daarna om de stream terug te kunnen kijken. Ook moet je het maar net treffen dat je één van deze streamers leuk vindt. Maar om even een indruk te krijgen van de serie is het geen slecht plan of even te koekeloeren.

Eerste scène Fallout serie ook al gratis te zien

Het is trouwens nu al mogelijk om een stukje van de serie gratis te zien. De eerste scène staat al een tijdje op YouTube. Dat is natuurlijk niet zo’n goede manier om je interesse te peilen als de hele eerste aflevering, maar het is ook niet niks.
De Fallout-serie is een nieuw, op zichzelfs staand verhaal in het universum van de games. Voor de producers van de serie is het zelfs alsof ze in zekere zin Fallout 5 hebben gemaakt. De werkelijke Fallout 5 zal nog jaren op zich laten wachte, maar was toch al van invloed op de serie: ideeën die voor de game gepland stonden, konden in serie niet gebruikt worden.