Fast & Furious 9 scoort nummer 1 plek in de Verenigde Staten

News
dinsdag, 29 juni 2021 om 12:30
tv kijkenf1629275165
Fast & Furious 9 is dan eindelijk afgelopen weekend in première gegaan in verschillende landen zoals Mexico, Engeland, Ierland, Brazilië en natuurlijk de Verenigde Staten, waar de film het beste openingsweekend behaald heeft sinds Star Wars: The Rise of Skywalker in 2019. Hierdoor is het de nummer 1 film in de VS.
Mede doordat de film in 22 verschillende landen op de eerste plaats is geëindigd en het openingsweekend enorm goed was, staat Fast & Furious 9 ook in de Verenigde Staten op de nummer 1 plek. Dat de première afgelopen weekend zo goed gegaan was, is vrij opmerkelijk gezien slechts 80 procent van de Amerikaanse bioscopen pas geopend zijn. Tevens heeft de film een betere première gehad dan de vorige film uit de franchise: Hobbs & Shaw.
Alhoewel Fast & Furious 9 het enorm goed doet in de Verenigde Staten, scoort het ook uitstekend in andere landen. Zo heeft de film buiten Amerika al meer dan 300 miljoen dollar aan box office opgebracht. Als je de VS erbij optelt, heeft de film na de première 405 miljoen dollar opgebracht. Hiermee staat de film, sinds Star Wars: The Rise of Skywalker, gepland de eerste film te worden die wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar opbrengt. Voor wie in Nederland de film wilt bekijken moet nog even geduld hebben. Zo gaat Fast & Furious 9 vanaf 1 juli in voorpremière in Nederland.

Fast & Furious 9 brengt sterrencast

Er zijn ondertussen al veel delen uitgekomen van de Fast & Furious-franchise, waar het negende deel de nieuwste is. In de film leidt Dominic een rustig bestaan met Letty en zoon Brian. Toch weten ze dat er altijd gevaar op de loer ligt, waar de dreiging dit keer met het verleden van Dominic te maken heeft. Zijn crew komt hierdoor opnieuw samen om huurmoordenaars en ander gevaarlijk tuig te stoppen, waar al snel blijkt dat hun vijand de lang verloren broer is van Dominic.
De enorme sterrencast van Fast & Furious 9 bestaat onder andere uit Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, John Cena, Nathalie Emmanuel, Chris ‘Ludacris’ Bridges en artiest Cardi B.
Ben jij van plan de film te gaan kijken als het uitkomt in Nederland? Laat het weten in de reacties!