Amerika geeft toch toestemming voor deal tussen Huawei en Samsung

  Opvallend nieuws vandaag: de grote concurrenten Huawei en Samsung gaan samen zakendoen. Samsung heeft van de Amerikaanse overheid een licentie gekregen om OLED-schermen te verkopen aan Huawei. Samsung is hiermee het eerste Zuid-Koreaanse technologiebedrijf ooit dat van de Amerikaanse overheid zo’n licentie krijgt.

  Wat is er precies goedgekeurd?

  Samsung heeft een licentie gekregen om OLED-smartphoneschermen aan Huawei te gaan verkopen. Dat meldt de ZDNet. De deal was eigenlijk in gang gezet, maar de levering moest vorige maand worden gestaakt vanwege Amerikaanse sancties. De sancties waren een uitbreiding van eerdere sancties die de Amerikaanse overheid heeft opgelegd tegenover het Chinese Huawei. Dit is weer het gevolg van een strijd tussen de Amerikaanse overheid en de Chinese fabrikant die al een tijdje bezig is.

  De vlag kan niet helemaal uit

  De Amerikaanse overheid kon deze maatregelen aan Samsung opleggen omdat een gedeelte is gemaakt met Amerikaanse technologie. Ondanks het feit dat de licentie nu is goedgekeurd, kan voor Samsung nog niet helemaal de vlag uit. De Amerikaanse overheid zou namelijk maar een deel van de OLED-schermen hebben goedgekeurd.

  Momenteel loopt er ook nog zo’n zaak tussen LG en Huawei die de Amerikaanse overheid nog moet goedkeuren, maar daar is nog geen uitspraak over geweest.

  Handelsconflict tussen China en de V.S.

  Al deze commotie heeft indirect veel te maken met het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Het handelsconflict tussen de twee grootmachten duurt nu al een tijdje, waarbij het er soms heftiger aan toe gaat dan anders.

  Het zorgt in elk geval voor een hoop extra werk voor bedrijven die vanuit het ene land in het andere land zaken willen doen. De Amerikaanse overheid geeft in de media vooral vaak aan dat ze bang zijn gespioneerd te worden door China. Goed voorbeeld hiervan is de Chinese app TikTok. De app is momenteel enorm populair is en de Amerikaanse overheid doet er alles aan om deze app in Amerikaanse handen te krijgen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.