FIFA 21 en KWF vechten samen tegen schelden met kanker

News
dinsdag, 29 juni 2021 om 13:00
tegenkk in fifa21 0 59 screenshotf1624962757
KWF Kankerbestrijding en EA Sports hebben de handen ineen geslagen. Samen willen zij middels FIFA 21 het schelden met kanker indammen. Hiervoor is er een speciaal shirt naar FIFA 21 gebracht met de leus #TegenKK.
Het #TegenKK-shirt in FIFA 21 heeft alles te maken met de nieuwe actie van KWF Kankerbestrijding. De organisatie wil het schelden met kanker rond het voetbal gaan uitbannen. In FIFA 21 moet het nieuwe shirt en de badge spelers op de hoogte brengen dat kanker géén scheldwoord is, maar een dodelijke ziekte.
Volgens de Nederlandse stichting gebruiken jongeren de ziekte te veel als scheldwoord en dan vooral online. Het is niet de eerste keer dat de KWF via FIFA mensen oproept om niet meer te schelden met de ziekte kanker. In oktober 2020 kwam de #TegenKK-actie ook al van de grond.

Shirt in FIFA 21

Het shirt is in samenwerking met de Nederlandse eSports organisatie Bundled tot stand gekomen. Door deze samenwerking is het logo van Bundled ook naar FIFA 21 gekomen. In een speciale trailer zijn de eerste beelden van het shirt te zien. Zo zijn de voetbalskills van FIFA-ICON Patrick Kluivert te bewonderen. Daarnaast dragen fans in het stadion een vlag met het speciale logo.
Elke FIFA 21-speler kan het shirt gratis krijgen in Ultimate Team. Door naar de in-game-winkel van FUT te gaan, staat er een speciaal pakket klaar. Het zogenoemde FGS-tenuepakket bevat een aantal verschillende tenues. Door deze te bevestigen, komen de tenues in jouw club terecht. Vervolgens is het speciale #TegenKK-tenue te vinden bij het wedstrijddag-menu onder stadion. Daar kunnen spelers hun thuistenue of uittenue veranderen naar die van KWF en Bundled.
Naast FIFA 21 is de actie ook op de normale voetbalvelden te zien. Bekende YouTubers en eSporters trapten in Utrecht de actie af. Voor amateurclubs is er de optie om een knalroze, opvallende mouwbadge te bestellen. Op de badge is dezelfde boodschap te lezen.

Populair Nieuws