Fast and Furious 9 weet record te behalen in China

  Fast and Furious 9 heeft een aantal vertragingen moeten doorstaan, maar dan heb je ook wat. De nieuwe film van de Fast-saga weet in verschillende landen een nummer één plaats te bemachtigen en weet een record te verbreken tijdens een pandemie.

  Universal Studios

  Fast and Furious 9 is een van de grootste blockbusters die we in Nederland deze zomer krijgen. 8 Juli is het voor ons feest, maar in landen zoals China, Korea, Rusland, Saüdie Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten is de film al te zien en de cijfers zijn baanbrekend. In China heeft F9 de magische barrière van 100 miljoen dollar weten te overschrijden en staat nu op 139 miljoen dollar. Met dit mega bedrag weet de film ook nog eens een record binnen te slepen tijdens een pandemie.

  In de overige landen scoort de film tussen de 2 en 10 miljoen dollar, ook hoog, maar niet allemaal net zo indrukwekkend als in China. De film is sinds deze week ook te zien in de Verenigde Staten en gaat op 8 juli in première in Nederland.

  Lagere review score voor Fast and Furious 9

  Fast and Furious 9 weet goed te scoren op het gebied van financiën, maar de recensies zijn daarentegen iets lager dan voorgaande delen. Zo meldt Maoyan, een Chinese filmsite vergelijkbaar met IMDb, dat de film een 7,6 krijgt terwijl alle andere F&F films een 9 of hoger wisten te scoren.

  Misschien dat het net in het verkeerde keelgat schoot, maar het kan natuurlijk zomaar zijn dat de film iets minder leuk is dan de voorgangers. We gaan er natuurlijk vanuit dat we ondanks de pandemie een heerlijke actiefilm voorgeschoteld krijgen en even heerlijke afleiding hebben.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.