Dieven stelen voor honderdduizenden euro’s aan LEGO

News
vrijdag, 12 april 2024 om 16:00
Iedereen die van LEGO houdt weet wel dat je er soms aardig wat geld aan kwijt bent. Helemaal als je meerdere sets op het oog hebt, moet je niet schrikken van hoeveel dat samen kan kosten. Je zou er dan ook veel mee kunnen verdienen als je zou stelen en doorverkopen, tenminste als je niet gepakt wordt.
Een viertal uit de Amerikaanse staat Californië heeft dat idee blijkbaar ook gehad, maar is wel opgepakt. Deze vier mensen hadden een hoeveelheid LEGO in hun bezit die meer dan 300.000 dollar (een slordige 280.000 euro) waard was. Volgens de California Highway Patrol stalen de verdachten van tussen de 35 en 47 jaar de sets uit winkels (via Brick Fanatics).
Ze bewaarden ze vervolgens op vier verschillende locaties in Los Angeles en omstreken. Er werd geld verdiend door de sets te verkopen aan zogenaamde “fences”. Deze fences verkochten ze vervolgens door aan nietsvermoedende klanten, op manieren die normaal gesproken legaal zijn.
Foto’s van de bewaarplaatsen van de gestolen sets laten enorme stapels uiteenlopende LEGO-sets zien. Tot aan het plafond liggen onder andere sets van Star Wars en de LEGO Icons-lijn.
LEGO is trouwens niet het enige speelgoed dat soms grootschalige diefstallen uitlokt. Er zijn bijvoorbeeld ook al eens mensen betrapt op het stelen van Pokémonkaarten ter waarde van duizenden euro’s.

Veel nieuwe LEGO op komst

Er is dit jaar al heel wat leuke LEGO verschenen, bijvoorbeeld de Dungeons & Dragons-set. Ook is er veel nieuws op komst, bijvoorbeeld sets van de film Despicable Me 4. Momenteel zijn er veel aankondigingen in de Star Wars-lijn. Alleen al in de afgelopen twee weken zijn er vijf sets opgedoken en de verwachting is dat er nog één grote volgt voor het einde van de maand. LEGO viert May the Fourth meestal uitbundig en dat kan natuurlijk het beste met nieuwe sets.