Mercedes wordt hard uitgelachen vanwege LEGO auto

News
woensdag, 10 april 2024 om 7:00
Af en toe maakt LEGO bijzondere bouwwerken die je niet kunt kopen. Tijdens het raceweekend van de GP van Japan werd bijvoorbeeld een model van de Mercedes W14 (de auto van vorig jaar) op ware grootte onthuld. Maar F1 fans maken Mercedes vooral belachelijk na de onthulling.
Dat is niet omdat dit de derde keer is dat de W14 dit jaar in in LEGO wordt nagebouwd en ook niet omdat het bouwwerk niet indrukwekkend is. Het is namelijk een vrij mooi model, zoals ook wel wordt gezegd in de reacties. Het probleem is alleen dat veel fans meer onder de indruk zijn van deze LEGO Mercedes, dan van de echte W14 en W15.
Mercedes was ooit vrij dominant in de Formule 1, maar worstelt sinds 2022 steeds vaker om een podiumplek te veroveren. In het constructiekampioenschap staat Mercedes nu op plek 4, met 35 punten afstand tot de nummer 3. Russell en voormalig wereldkampioen Hamilton eindigden in Japan op plek 7 en 8. De LEGO-auto ontketent dan ook een ware roast van Mercedes.
Een fan vraagt zich bijvoorbeeld af of de LEGO-versie meer of minder last heeft van porpoising dan de echte W14. Anderen denken dat deze blokkerige LEGO-auto waarschijnlijk aerodynamischer is dan de W15 die Mercedes dit jaar gebruikt. Eén gebruiker impliceert dat Mercedes de hele winter met LEGO heeft zitten spelen terwijl ze een betere auto hadden moeten bouwen. Misschien wel de beste reactie? The real one is also a brick.

Mercedes W14 LEGO-sets nu te kopen

Dit LEGO-model van de Mercedes W14 is niet commercieel verkrijgbaar. Dat zal geen grote verrassing zijn, want hij telt 192.937 steentjes en is zoals gezegd op ware grootte. Waar zou je hem laten als je hem kon kopen?
Wie de auto toch graag zou willen bouwen van LEGO heeft wel opties. Er zijn twee versies van de auto die je gewoon kunt kopen: een kleine met pull-back motor en een grote met veel meer detail. De W14 is bovendien niet de enige F1-auto die een LEGO-variant heeft gekregen dit jaar.
LEGO Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Pull-Back Image
LEGO Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Pull-Back
EUR31.99
Op voorraad
Koop op bol.