Populaire animatiefilm krijgt nu ook LEGO-sets

News
donderdag, 04 april 2024 om 7:00
despicable me 3f1573828959
De afgelopen paar jaar hebben we de nodige Disney LEGO-sets gezien, maar er zijn nog meer succesverhalen in animatiefilms. De Despicable Me franchise komt deze zomer bijvoorbeeld weer terug. Dat wordt gevierd met nieuwe LEGO-sets.
Despicable Me zal waarschijnlijk altijd bekend zijn als de film die de Minions losliet op onze wereld. Sommige mensen moeten van deze kleine gele schurken niets hebben, maar er zijn veel kinderen (en een opmerkelijk aantal tantes) dat ze geweldig vindt. Deze zomer zijn ze weer terug, niet in hun eigen film, maar terug bij baas Gru in Despicable Me 4.
Voor de gelegenheid komen er ook nieuwe LEGO-sets. Dat vermoeden kon je afgelopen maandag al krijgen, toen LEGO als 1 april-grap beweerde een enorme Minion op de markt te brengen. De tease was niet bijzonder geloofwaardig: het model was enorm groot, een formaat dat je normaal alleen ziet in bijvoorbeeld de LEGO-store.
Ze zijn wat kleiner, maar in mei verschijnt een tweetal LEGO-sets gebaseerd op Despicable Me 4. Er komt een set van het huis van Gru, inmiddels uitgebreid met een boomhut van zijn dochters. Met de andere set kun je Gru helemaal van LEGO-steentjes bouwen, met een paar unieke bedrukte elementen voor zijn ogen en mond. Hij wordt in die set omringd door een aantal dansende Minions.

Wanneer is de release van Despicable Me 4?

De LEGO verschijnt in mei en is daarmee heel ruim op tijd voor Despicable Me 4. Die film is namelijk in juli in de bioscopen te zien. Om precies te zijn verschijnt de film op 3 juli in de Nederlandse bioscopen.
Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de LEGO-sets verschijnen. Vaak verschijnen sets op de eerste van de maand, wat in dit geval zou betekenen dat ze op 1 mei komen. Er zijn ook gevallen bekend van sets die pas een paar dagen later in de winkel liggen.

Populair Nieuws