LEGO heeft veel nieuwe keuze rondom Star Wars dag

News
vrijdag, 12 april 2024 om 12:00
Over minder dan een maand is het alweer 4 mei. Voor Star Wars-fans is dat vaak een leuke dag, met allerlei deals en vaak ook releases van nieuwe verhalen. Bij LEGO lijkt de keuze met May the Fourth dit jaar ook niet te versmaden.
Onlangs werden er twee nieuwe LEGO Star Wars sets onthuld die in mei gaan verschijnen. Dat is geen toeval, want rond Star Wars-day, May the Fourth, wordt er altijd gestunt met allerlie acties op LEGO.com. Het komt dan natuurlijk goed uit als er ook iets nieuws te halen valt.
Nu zijn er dan ook nog eens drie nieuwe sets onthuld. Er is wederom veel aandacht voor The Phantom Menace, aangezien deze film (net als LEGO Star Wars zelf) dit jaar 25 jaar oud wordt. Eén van de sets is bijvoorbeeld een diorama van de bekende Mos Espa podrace, dat een spannende achtervolging van Anakin en Sebulba uitbeeldt.
Een andere set is een groot model van de Droideka, ook wel destroyer genoemd. Het zijn de rollende droids met persoonlijke schilden die het Obi-Wan en Qui-Gon moeilijk maken wanneer ze proberen te ontsnappen aan de Trade Federation. Net als in de film kun je het model oprollen.
De laatste nieuwe set is de enige die niet direct inspiratie haalt uit The Phantom Menace. Het is namelijk een Brickheadz-figuur van Commander Cody, die tot Order 66 trouw diende onder Obi-Wan Kenobi. Geen van deze sets zijn op dit moment te vinden op de website van LEGO, maar ze zijn even zichtbaar geweest op een gecertificeerde Australische website, meldt Brick Fanatics.

Nog één LEGO Star Wars set te gaan voor May the Fourth

Samen met eerder onthulde sets lijkt de line-up van nieuwe LEGO Star Wars voor May the Fourth nu ongeveer compleet. Er ontbreekt alleen nog één belangrijke set. Rondom Star Wars-dag is er altijd een Ultimate Collectors Series-model, maar dat is voor dit jaar nog niet onthuld.