Bizarre Pokémon diefstal loopt slecht af voor de dief

News
donderdag, 20 april 2023 om 14:30
pexels erik mclean 9661254f1644914370
Sommige Pokémon kaarten zijn tegenwoordig enorm veel waard. Een dief dacht dan ook een gouden slag te hebben geslagen met een bizarre Pokémon diefstal, maar dat is anders afgelopen dan gedacht.
Een paar dagen geleden dook er een opvallende foto op in een gesloten Facebook-groep. Op de foto was een tafel te zien, met daarop duizenden zeldzame Pokémon TCG-kaarten. De kaarten werden te koop aangeboden bij een winkel in Texas, maar de verkoper is er niet rijk van geworden.
De kaarten zijn allemaal afkomstig uit een bepaalde set genaamd Fusion Strike. Dezelfde set die zorgde voor lange wachtrijen en zelfs rellen bij winkels, tussen fans die niet konden wachten om hun handen te krijgen op een paar pakjes. Om zoveel zeldzame kaarten van één set bij elkaar te zien, is vrijwel onmogelijk - tenzij ze direct gestolen zijn vanaf de productielijn.

Dief achterhaald door The Pokémon Company

Toen de winkel Trading Card World in Texas werd benaderd om de kaarten te kopen, gingen de alarmbellen dan ook af. Scott Emer, de medeoprichter van de winkel, heeft eerst gevraagd om een foto van de kaarten als bewijs en heeft daarna gebeld naar een contact bij Pokémon, zo vertelt hij in gesprek met Polygon.
Emer kreeg daarna meteen een ander belletje van iemand bij The Pokémon Company met instructies wat hij moest doen. Het bedrijf was al op de hoogte van diefstal, maar wist niet waar de kaarten waren gebleven. Emer overtuigde de dief om de kaarten op te sturen naar de winkel, waarna ze in beslag zijn genomen door The Pokémon Company. De dief, waarschijnlijk een medewerker bij het printbedrijf, is gearresteerd door de politie.