Bobby Kotick wil dat Microsoft oude gamereeksen terugbrengt

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 9:30
Dat Microsoft Activision Blizzard overneemt zorgt ervoor dat het bedrijf nu meer mogelijkheden heeft. Bobby Kotick, de huidige CEO van Activision Blizzard, hoopt dat dankzij de overname gamereeksen die een aantal jaar op de plank hebben gelegen, weer kunnen worden opgepakt. Dit zei hij in een interview met VentureBeat.
Als het gaat over de games die Microsoft krijgt zodra de overname van Activision Blizzard voltooid, is gaat het vooral om Call of Duty games, maar er zijn ook andere populaire reeksen van Activision Blizzard die wegens omstandigheden al lang geen vervolg meer hebben gehad. Kotick hoopt dat Microsoft deze reeksen dus weer oppakt.

Over welke reeksen heeft Kotick het?

Hij noemt Guitar Hero en Skylanders als succesvolle reeksen van Activision Blizzard die helaas door omstandigheden al een aantal jaar geen gevolg meer hebben gehad. Als reden noemde Kotick dat het bedrijf niet genoeg mensen had om alle reeksen door te zetten. Kotick hoopt dat door de overname door Microsoft dit wel weer mogelijk is.
Of nieuwe games uit deze twee reeksen er ook echt aankomen moet later nog blijken. In ieder geval heeft Kotick hier al wel over gesproken met Phil Spencer, de baas van Xbox. Kotick zegt al een plan te hebben voor hoe een nieuwe Guitar Hero er uit zou kunnen zien.
Ook hoopt hij dat Microsoft meer kan doen met Candy Crush. De populaire mobiele game kan volgens Kotick een betere multiplayer ervaring krijgen door de integratie van tools van Xbox.

Populair Nieuws

Laatste Reacties