Begin je Fallout 4 next-gen avontuur goed met deze tips

Article
donderdag, 25 april 2024 om 22:00
fallout 4f1666693905
Fallout 4 is nu te spelen met een nieuw likje verf en op nieuwe platformen, want de next-gen update is verschenen. Wij zetten vijf tips voor je op een rij om je terugkeer naar de Wasteland makkelijker te maken.

Denk na over wat voor personage je wil maken

Net zoals de andere games in de franchise is Fallout 4 een role-playing game, inclusief de nodige stats en perks die van grote invloed kunnen zijn op je avontuur. Het is dan ook een slim idee om voordat je begint bij jezelf na te gaan wat voor soort karakter je wil maken.
In Fallout 4 is daarbij van alles mogelijk. Je kan bijvoorbeeld een sniper maken die veel gebruikmaakt van VATS, een bodybuilder die verslaafd is aan drugs en alcohol of juist een knappe knop die de wetenschap naar zijn hand zet in de Wasteland.
Door er van tevoren goed over na te denken, kan je aan het begin al meteen goed je statistieken verdelen. Dat bepaalt namelijk hoe goed je in bepaalde zaken bent, maar nog veel belangrijker: het bepaalt tot welke perks je toegang hebt. Een voorbereide speler kan dus een stuk effectiever aan zijn avontuur beginnen en zet zichzelf niet buitenspel.
nieuwe fallout game in de maak 132543

Geluk is met de dommen

Om je build werkelijkheid te maken en nieuwe perks vrij te spelen, zal je natuurlijk wel genoeg ervaringspunten moeten verdienen om te kunnen levelen. Voor veel dingen in Fallout 4 krijg je een bepaald aantal ervaringspunten, zoals het verslaan van vijanden, het voltooien van quests en het ontdekken van nieuwe locaties.
Een van de SPECIAL-statistieken, Intelligence, verhoogt hoeveel ervaringspunten je krijgt voor elke taak en dat lijkt dan ook een interessante vaardigheid om veel in te investeren. Maar voor een veel lagere investering kan je iets anders vrijspelen om sneller te kunnen levelen.
In de Luck-tree zit namelijk Idiot Savant. Om deze te unlocken hoeft je Luck maar op level 3 te zitten en in ruil daarvoor krijg je op willekeurige momenten drie keer zoveel XP dan normaal. En de kans daarop is hoger des te lager je Intelligence is. Idiot Savant vraagt niet alleen om een lagere investering, het is ook nog eens efficiënter dan je Intelligence naar 10 brengen. Geluk is dus met de dommen.

Craften totdat je erbij neervalt

Tijdens je avontuur in Fallout 4 zal je flink wat vijanden tegenkomen. Ze kunnen het einde van je leven betekenen, maar ook een mooie manier om nieuwe gear te verzamelen. Alles wat ze zelf gebruiken kan je immers looten wanneer je ze hebt gedood.
Maar hoewel je veel wapens en armor kan vinden in de open wereld, is het verstandig om naar een crafting bench te gaan. Alle wapens en (bijna) alle armor zijn namelijk aan te passen door nieuwe onderdelen erop te craften.
Dan hebben we het niet alleen over handige accessoires, zoals een vizier voor een geweer of een silencer om wapens stil te maken, je kan ook een wapen drastisch veranderen. Met een nieuwe receiver kan je de schade van een wapen zelfs verdubbelen, veranderen van semi-automatisch naar automatisch of aanpassen wat voor munitie het wapen gebruikt. Dankzij het craften krijg je veel meer mogelijkheden tot je beschikking, dus laat die optie niet links liggen.

Af van de gebaande paden

Als je wil gaan sleutelen aan je wapens en armor, dan heb je daarvoor wel de benodigde ‘ingrediënten’ nodig. We hebben het daarbij niet over een snufje peper, maar over ruwe materialen om de boel aan te passen. Wil je een stel extra zakken op je Vault-suit hebben voor meer carry capacity, dan heb je bijvoorbeeld leer nodig.
Sommige materialen, met name schroeven en adhesive, zijn alleen vrij zeldzaam en je hebt ze wel voor veel upgrades nodig. Het is daarom geen overbodige luxe om je alleen te richten op de locaties waar je quest log je naartoe stuurt. Ga van de gebaande paden af en je komt een hoop nuttige materialen tegen.
Als je bovendien op zoek bent naar specifieke materialen, dan kan je ook de Search-functie gebruiken bij een crafting bench. Gaat het bijvoorbeeld om schroeven en kom je vervolgens een verroeste ventilator tegen in een afstands gebouw, dan zal je een vergrootglas-icoontje naast de naam van het voorwerp zien staan. Dat weet je meteen dat de ventilator jouw gewilde schroeven bevat.
fallout 4 vault dweller dogmeat

Dogmeat is geen Companion

Lopen door de postapocalyptische Wasteland kan soms een eenzame tocht zijn. Je kan alleen ook meerdere metgezellen vinden, die je kunnen vergezellen tijdens je avontuur. Niet alleen kunnen de zogeheten Companions je helpen in gevechten, je kan ze ook spullen geven zodat je niet alles in je eentje hoeft te dragen.
Sommige perks en voorwerpen zijn ook gekoppeld aan het feit of je wel of geen Companions gebruikt. Met name de Lone Wanderer perk is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Als je namelijk de perk hebt vrijgespeeld en alleen reist, dan krijg je meer carry capacity, ontvang je minder schade en kan je later zelfs meer schade doen.
In ruil daarvoor moet je dus wel alleen reizen, maar dat is niet helemaal het geval. Je mag namelijk geen Companion hebben, maar Dogmeat - de schattige good boy die je al snel ontmoet - wordt niet geclassificeerd als Companion. Dat betekent dat Lone Wanderer actief blijft met de hond naast je en dat ook andere modifiers voor Companions geen effect hebben.
Fallout 4 - Xbox One Image
Fallout 4 - Xbox One
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws