Kunnen we een LEGO Red Bull Racing F1-auto verwachten?

Article
donderdag, 25 april 2024 om 21:00
max verstappen gp japan 2022 red bull racingf1666262504
We hebben al een hoop LEGO-sets voorbij zien komen van legendarische auto’s. Maar wordt de F1-auto van Red Bull Racing daar ook een keer aan toegevoegd?
Er zijn een aantal auto’s in de geschiedenis van de Formule 1 die een legendarische, bijna mythische status hebben opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de F2004 van Ferrari, waarin Michael Schumacher het veld domineerde. En natuurlijk kunnen we niet heen om de McLaren MP4/4, de auto waarin Ayrton Senna en Alain Prost meerdere records hebben verbroken.
Voor veel doorgewinterde F1-fans zijn die auto’s direct de bolides waar ze aan denken als het gaat om de sport, in plaats van de auto’s waar nu in wordt gereden door de coureurs. Het is dan ook niet zo vreemd dat erop wordt ingespeeld door fabrikanten van merchandise.

Zelf je F1-auto in elkaar zetten

Een goed voorbeeld van fabrikanten die inspelen op de Formule 1, is LEGO. Het Deense bedrijf heeft meerdere sets uitgebracht van F1-auto’s, waaronder bolides van Ferrari en de eerder genoemde MP4/4. Van laatstgenoemde krijg je zelfs een figuurtje van Ayrton Senna met een bokaal in zijn handen. Eén van de vele die de Braziliaan heeft gewonnen tijdens zijn Formule 1-carrière.
Maar het zijn niet alleen de legendarische auto’s waar sets van zijn gemaakt door LEGO. Van McLaren is bijvoorbeeld ook de wagen uit 2022 gemaakt, die je zelf in elkaar kan zetten. Dat seizoen eindigde McLaren als vijfde en werd er één podium behaald. Niet echt een prestatie om te vereeuwigen in een LEGO-set.

Een nieuwe legende

Een beter voorbeeld om een bouwpakket van te maken, is één van de recente auto’s van Red Bull Racing. Met name de RB19, de auto die het team gebruikte voor het seizoen van 2023, is een perfect exemplaar om een set van te maken. Ook al is de auto pas net in de garage gezet, heeft hij nu al een legendarische status bereikt.
Met de hulp van Max Verstappen heeft de auto een gigantische hoeveelheid records verbroken, waaronder het record van de McLaren MP4/4 dat al stond sinds 1988. Door 21 van de 22 races in het seizoen te winnen, staat het winstpercentage van de RB19 op een onvoorstelbare 95,45 procent.
Ondanks al het succes van Red Bull Racing de laatste paar seizoenen is er alleen nog steeds geen set van het team gelanceerd of aangekondigd. Aangezien Red Bull altijd open staat voor marketing en meer publiciteit, zal het team er waarschijnlijk niks op tegen hebben als er een LEGO-pakket verschijnt van de RB19 of een andere auto.

Nieuwe set al op komst?

Mogelijk heeft LEGO al plannen voor een set van een Red Bull Racing-auto. Recent is er namelijk een gerucht opgedoken dat het Deense bedrijf plannen heeft voor drie waves aan releases in 2024.
Tijdens de eerste golf worden er twee auto’s uit de Formule 1 toegevoegd, namelijk de AMR23 van Aston Martin uit het seizoen van 2023 en de safety car van Aston Martin. Wat er wordt geïntroduceerd met de andere twee waves is nog niet bekend, maar mogelijk kan daar dus ook de legendarische auto van Red Bull Racing tussen zitten.