Man aangeklaagd die Nintendo bedreigde om "slechte game"

News
donderdag, 25 april 2024 om 19:00
nintendo switch mini 5 oplossingen voor ontbrekende features 149148 1
Games zouden leuk moeten zijn, maar sommige mensen verpesten het voor anderen. Zo moest Nintendo onlangs evenementen annuleren vanwege zorgen om de veiligheid. De man die daarachter zat is nu opgepakt en aangeklaagd.
Eerder dit jaar waren er twee concerten van Zelda- en Splatoon-muziek online te zien. Eigenlijk waren die bedoeld voor een live-evenement met publiek, maar dat kon niet doorgaan. Nintendo had namelijk bedreigingen gehad en besloot dat het niet de veiligheid kon garanderen van bezoekers van het evenement. Daarom werd het geannuleerd.
Die bedreigingen waren verstuurd door een 27-jarige man uit de stad Hitachi. Via het contactformulier op Nintendo’s website had hij tussen 22 augustus en 29 november van 2023 in totaal 39 dreigmails gestuurd, meldt Kyoto Shimbun (via VGC). Daarin schreef hij onder andere dat Nintendo spijt zou krijgen voor het uitbrengen van “zo’n shitgame”, al is niet duidelijk welke game hij bedoelde.

Ook bedreigingen richting Nintendo-publiek

Op zeker moment kwamen er ook doodsbedreigingen en niet alleen richting personeel van Nintendo. De man zei dat Nintendo moest “uitkijken met evenementen waar publiek bij aanwezig is”. Om die bedreigingen annuleerde Nintendo uiteindelijk een Splatoon-kampioenschap en Nintendo Live 2024, die beide in Tokyo georganiseerd zouden worden.
De man is nu opgepakt en aangeklaagd voor het met dwang dwarsbomen van zaken. Wat voor straf hij daarvoor kan krijgen is niet helemaal duidelijk.
Het is de tweede keer in korte tijd dat iemand een straf boven het hoofd hangt vanwege illegale activiteiten rondom Nintendo of Switch-games. Onlangs is ook een hacker aangeklaagd die illegale Pokémon verkocht. Het kan zijn dat hij daarvoor een flinke boete moet betaalt of zelfs de cel in draait. Buiten Japan is eerder een hacker genaamd Gary Bowser in de cel beland en inmiddels weer vrij. Wel moet hij een schadevergoeding betalen waar hij waarschijnlijk de rest van zijn leven aan vastzit.