'Pech voor Verstappen: Red Bull-meesterbrein vertrekt'

News
donderdag, 25 april 2024 om 23:00
adrian neweyf1683020174
Er gaan al langere tijd geruchten dat Adrian Newey mogelijk vertrekt bij Red Bull Racing. Volgens het doorgaans goed ingelichte AMuS heeft het meesterbrein nu echt besloten om een andere werkgever te zoeken.
Normaal is het niet heel gebruikelijk dat een team dat alle prijzen pakt een probleem heeft met vertrekkend personeel of dat er constant politieke chaos is binnen het team. Maar sinds het begin van dit seizoen is het hommeles bij Red Bull Racing, nadat teambaas Christian Horner werd beschuldigd door een werknemer van overschrijdend gedrag.
Dat mogelijke schandaal, er is nog steeds geen uitsluitsel wat er precies is gebeurd, is het startschot geweest voor interne chaos en een machtsstrijd. Het lijkt erop dat Adrian Newey nu klaar is met al het gedoe bij het team. Volgens het gerespecteerde Auto, Motor und Sport heeft de briljante ontwerper besloten om bij Red Bull Racing te vertrekken.
Waar Newey vervolgens naartoe zal gaan, is nog niet bekend. Het is bekend dat veel teams de diensten van de Brit graag inhuren, hij wordt immers gezien als het meesterbrein achter het succes van Red Bull Racing. Met name Ferrari, Aston Martin en Mercedes staan voorin in de rij om Newey in te huren.

Gaat Verstappen Newey achterna?

Adrian Newey is niet de enige waar geruchten over gaan dat hij mogelijk vertrekt. Ook over de toekomst van Max Verstappen wordt al langer gespeculeerd. Als Newey daadwerkelijk Red Bull Racing verlaat, dan kan dat mogelijk een reden zijn voor de Nederlander om ook een ander team te zoeken en mogelijk de ontwerper achterna te gaan.
Het zal daarbij voornamelijk afhangen waar Newey naartoe gaat. Ferrari heeft geen ruimte voor nieuwe coureurs, zelfs niet Verstappen, maar als de ontwerper naar Aston Martin of Mercedes gaat zal er ongetwijfeld een stoeltje staan met de naam van de regerend wereldkampioen erop.