‘Nieuwe Assassin’s Creed laat open-world achter zich’

News
donderdag, 25 april 2024 om 20:00
assassins creed jade 2f1692820495
Ubisoft heeft heel wat Assassin’s Creed in ontwikkeling. Vermoedelijk komt Codename Red bijvoorbeeld dit jaar nog uit. Nu zijn er ook details gelekt over Assassin’s Creed Hexe.
Veel recentere Assassin’s Creed-titels zijn volledig open world, iets wat niet bij iedereen goed valt, maar wel succesvol is geweest. Assassin’s Creed Mirage was iets traditioneler, maar Codename Red wordt vermoedelijk weer open world. Naar verluidt gaat een volgende game weer op de klassieke tour.
Dat meldt Insider-Gaming op basis van nieuwe informatie van anonieme bronnen. Assassin’s Creed Hexe is weer meer lineair, met wat open world-achtige elementen, daarmee lijkt hij aardig op de eerdere games uit de reeks. Wel is de game nog vroeg in ontwikkeling: hij wordt in 2026 pas verwacht.
Insider-Gaming heeft ook beelden gezien. Die worden verder niet gedeeld, maar laten de setting en wat vaardigheden van de protagonist zien. De hoofdpersoon heet (voorlopig) Elsa en wordt opgejaagd door Duitse soldaten in de zestiende eeuw.
Elsa is in staat om een kat over te nemen, die vervolgens bestuurd wordt door de speler. Als kat kun je vijanden afleiden, wat in de beelden gedaan wordt door een fles om te gooien. Elsa zou daarnaast nog meer bovennatuurlijke vaardigheden hebben.

Assassin’s Creed Hexe haalt  inspiratie uit oude DLC

Het ziet er ook naar uit dat Hexe inspiratie haalt uit DLC voor een eerdere game, namelijk de Jack the Ripper-uitbreiding van Assassin’s Creed Syndicate. Daarin was er namelijk een Fear-systeem en iets dergelijks komt ook voor in Hexe. Dat zou ook goed passen bij een setting waarin heksenvervolging centraal staat.
Assassin’s Creed Hexe wordt, zoals gezegd, verwacht in 2026. De game wordt onderdeel van Assassin’s Creed Infinity. Dat brengt alle toekomstige games in de franchise bij elkaar. Hoe dat precies gaat werken is nog niet duidelijk, maar Codename Red is de eerste game die te spelen is via Infinity.