Top 10 games voor kids van dit moment

Article
vrijdag, 03 november 2017 om 14:52
xgn google image
In 2015 hadden we al eens negen goede games voor kids op een rijtje gezet, maar in de afgelopen twee jaar zijn er weer behoorlijk wat nieuwe titels bijgekomen. Ook de kleintjes onder ons moeten immers wat te spelen hebben, met of zonder papa en mama. Hier is de top 10 games voor kids van dit moment! En dan eens geen Mario Kart!
Met name de Nintendo Switch heeft een kindvriendelijke uitstraling, maar dat wil niet zeggen dat er op de andere platformen alleen maar games uitkomen voor een publiek vanaf 18 jaar. Ook de PlayStation 4, Xbox One, PC en handhelds hebben leuke titels in huis, geschikt voor de jongere generaties.

10. Just Dance 2018

We beginnen gelijk met een actievolle game! Nee, er komen geen geweren en explosies aan te pas, maar je swingende heupen. In Just Dance 2018 mag je als vanouds weer voor de televisie gaan dansen, of een poging tot doen. Ideaal voor kinderen om eens even te laten zien wat voor verborgen talent ze hebben.
De game is onlangs voor de Switch, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Wii en Wii U uitgekomen. Dat betekent een hoop nieuwe liedjes zoals 24K Magic van Bruno Mars en Shape of You van Ed Sheeran, maar ook ‘gouwe ouwe’ zoals Queens Another One Bites The Dust. Zet je meubels wel even aan de kant, want gekneusde tenen zijn natuurlijk niet de bedoeling.
120908

9. That’s You

Jazeker, dat ben jij op het beeldscherm. Met een grappig filter over je foto heen en de vraag wat je zou doen als de wereld eindigt. Zo kom je er wel achter hoe goed je vrienden of familie jou kennen en andersom! That’s You is namelijk een originele game die je als quiz op de PlayStation 4 kan spelen.
Daarvoor is geen controller nodig, maar slechts een smartphone. Zowel op iOS als op Android kan je de officiële app downloaden en tegen elkaar strijden om de beste score. Je moet hem wel met meer mensen spelen, maar dan heb je gegarandeerd een gezellige avond of middag!
120909

8. The LEGO Ninjago Movie Videogame

LEGO hebben we allemaal wel eens in onze handen gehad. Het Deense speelgoed is wereldwijd al heel wat decennia verkrijgbaar en zeer populair onder kinderen. Inmiddels zijn er ook tal van games uitgekomen waarin je met digitale blokjes en poppetjes aan de slag kan. Of het nou om strategie, racen of avontuur gaat, LEGO heeft het!
De meest recente game is The LEGO Ninjago Movie Videogame, waarin je als Lloyd de schurk Lord Garmadon moet verslaan. En dat duurt best een tijdje. In veertien hoofdstukken klauter, puzzel en vecht je jezelf een weg door de meest diverse omgevingen. The LEGO Ninjago Movie Videogame kwam uit op de Nintendo Switch, PS4, Xbox One en pc.
120910

7. Snipperclips

Houd je van puzzelen, dan is deze game wat voor je. Snipperclips is als een 2D tekenboek waarin je volledige vrijheid hebt om de puzzels te voltooien. De doelen zijn bovendien zeer uiteenlopend met als voorbeelden ballonnen doorprikken, een bal in een basket krijgen of een vorm nadoen.
Je moet echt even nadenken en je eigen fantasie aanspreken om bij de oplossing te komen. Toch is het vooral een relaxte ervaring, omdat de game je geen druk oplegt en je het samen kan spelen. Kinderen zullen bovendien op spelenderwijs hun ruimtelijk inzicht trainen; beter kan niet, toch?
120911

6. Yooka-Laylee

Ga in deze 3D platformer op pad met de kameleon Yooka en de vleermuis Laylee. Het vrolijke duo moet achter de kwaadaardige Capital B aan, die een magisch boek heeft gestolen. Gelukkig voor de twee laat het boek overal pagina’s achter die jij kunt verzamelen. Dat is meteen je doel van de game en met ruim honderd pagina’s neemt het wel even in beslag!
Je komt langs vijf verschillende werelden, die allemaal uniek aanvoelen, door een boek in te duiken. Regelmatig voelt Yooka-Laylee als oude klassiekers zoals Banjo-Kazooie en Looney Tunes Lost in Time. Het neemt ook een aantal minpunten van deze platformgames over, maar dat mag het plezier verder niet bederven!
120912

5. Knack 2

PlayStation 4 launchgame Knack uit 2013 moest dé nieuwe platformserie voor kinderen inluiden, maar schoot helaas naast het doel. Het vervolg pakte de draad op en wist daarentegen wel raak te schieten. Met een nette 8 beloonden wij de game om onder andere de co-op ondersteuning, nieuwe en leuke gameplayelementen en de sfeervolle wereld.
Knack 2 mag zich ondertussen wel bij Ratchet & Clank en Jak and Daxter voegen. De actievolle, maar onschuldige platformer vertelt een boeiend verhaal, ziet er prachtig uit en heeft flink wat humor. Voor ouders misschien wat flauw af en toe, maar bij een jonger publiek weet het zeker de juiste snaar te raken. Sony heeft de game zelf ontwikkeld en het is dan ook goed te zien dat er een ervaren studio achter zit.
120913

4. Pokémon Go

Zag je in jouw woonplaats ook iedereen door tuinen, winkels en andere rare plekken wandelen met een smartphone recht voor hun neus, alsof ze zoekende waren? Of misschien liep je zelf wel mee! Dat kwam door de rage die Pokémon Go heette, die in de zomer van 2016 uitkwam. Ondanks dat lang niet iedereen het spel meer doet, blijft het een leuke ervaring voor kids.
Je kan namelijk gewoon met je mobiel op zoek naar Pokémon en wat is er nou spannender dan dat? Wie weet zit er wel een Charmander in je tuin, of een Pidget achter je oma’s huis. Zo kom je nog eens ergens! Naast het vangen van de Pokémon zul je Pokestops tegenkomen om eieren en Pokeballs te verzamelen en Gyms om tegen anderen te strijden.
120914

3. Mario + Rabbids

Waarom Mario en co. en de Raving Rabbids niet eerder zijn samengekomen is maar de vraag, want Mario + Rabbids Kingdom Battle is een knettergek avontuur, zoals wel uit onze review blijkt. Ubisoft heeft beide franchises samengesmolten tot een geslaagde game waar het lachen, gieren, brullen is.
De gekke Rabbids zorgen voor chaos en zijn voor Mario een groot probleem, aangezien de werelden letterlijk samensmelten door ongelukkig gebruik van een tijdwasmachine. De gevechten spelen zoals XCOM: Enemy Unknown, met een turn based systeem. Ook moet je flink wat puzzels oplossen om nieuwe doorgangen te openen of items te verzamelen.
120915

2. Stardew Valley

Wil je boerderijtje spelen, dan is Stardew Valley de beste keuze. Probeer een jaar lang te overleven en breidt met je zuurverdiende centjes het daarop volgende jaar je land uit. Daar komt van alles bij kijken, zoals het onderhouden van relaties met dorpsgenoten, delven van mineralen en grondstoffen en onderhouden van je gewassen.
Je kan dus ook zelf bepalen wat voor boer je wilt zijn, of het nou een monsterdoder, visboer of een houthakker is. Je kan zelfs op zoek naar een partner om in je stulpje mee te gaan samenwonen. Elk seizoen zul je dus genoeg te doen hebben, met als grootste uitdaging de ijzige winters. En je hoeft niet eens je handen vies te maken, want je speelt het gewoon lekker binnen op pc of console.
120917 1

1. Super Mario Odyssey

Op de eerste plaats in de top 10 games voor kids staat Super Mario Odyssey! De bekende, ronde Italiaan beleeft met Odyssey zijn meest recente avontuur. Alweer moet hij Peach redden uit de klauwen van Bowser, maar nu moet hij verder dan ooit reiken. Zo kom je over de hele planeet langs verschillende Kingdoms.
Super Mario Odyssey is alleen voor de Nintendo Switch verkrijgbaar en het is meteen één van de beste games die je voor deze console kan halen. Er zijn tal van referenties aan oude Mario games te vinden, maar ook genoeg nieuwe features om het een eigen smoel te geven. Vooral de enorme vrijheid pakt uitstekend uit en maakt het een reis vol plezier.

Populair Nieuws

Laatste Reacties