Zoals tijdens de E3 aangekondigd, wil Sony de casual gamer wat meer aan gaan spreken met gamers voor de PlayStation 4. Een onderdeel hiervan is het PlayLink programma. Dit is een serie waarin games voor de console uitkomt. Deze serie kent nu zijn eerste titel: That's You! van ontwikkelaar Wish Box.

Thats You Review

Spelen met je telefoon

Als je That's You! wil spelen dien je eigenlijk twee games te downloaden. Allereerst de PS4 game That's You! en daarna moet je via de Google Play Store of Apple App Store apparaat de game op je telefoon installeren. In dit geval dus de That's You! app. Dit laatste moeten alle deelnemende spelers (maximaal zes) doen, want iedereen gaat met zijn of haar eigen telefoon spelen.

Vervolgens moet iedereen in hetzelfde Wi-Fi Netwerk zitten om verbinding te maken met de PlayStation 4 of online met elkaar bevriend zijn om een online game te kunnen starten. Vervolgens mag iedereen zijn profiel aanmaken via zijn of haar smartphone en daar begint de lol eigenlijk al.

Thats You Review

Hoe goed ken je je vrienden?

Jij en je vrienden mogen dan namelijk je eigen kaart kiezen, je naam bedenken en invullen en vervolgens je eigen foto maken voor in de game. Hierop zijn talloze effecten toe te passen die de foto verdraaien. Zie het als een soort lachspiegel waarbij je een ontzettend dikke kop krijgt of juist een samengeperst hoofd. Welk effect je ook kiest, het resultaat zal al voor een glimlach op je gezicht zorgen.

Vervolgens zal de verteller in de game even wat tekst en uitleg geven en daarna wordt iedereen terug naar de jaren '60 getransporteerd. De thema's in de game zijn onder andere kamperen, natuur, thuis, school en werk. Alle achtergronden zien er leuk uit, maar wanneer je ze eenmaal gezien hebt, zijn ze niet meer erg bijzonder.

Datzelfde geldt voor de verteller die overmatig grappig probeert te zijn en jammer genoeg alleen in het Engels beschikbaar is. Zijn verhaal wordt al snel oud. Gelukkig gaat de game helemaal niet over deze twee elementen. In de genoemde omgevingen begint onder begeleiding van de verteller namelijk een game vol vragen (meer dan 1000), en bestaat een deel uit foto's imiteren en tekenopdrachten.

Thats You Review

Hilariteit alom

De vragen in That's You! gaan steeds over één van de spelers. Iedere speler komt aan de beurt in de game en is dan het (lijdende) voorwerp of onderwerp. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren en dat doe je door zoveel mogelijk antwoorden te matchen met degene in de spotlight. De vraag in de game is dus eigenlijk: Hoe goed ken je je vrienden?

En de vragen die gesteld worden liegen er niet om. Er komen enerzijds onschuldige vragen voorbij als “Wat zou hij of zij doen als ze kamperen en een grommend geluid van buiten de tent horen komen?”. Anderzijds komen er ook vragen voorbij als: “Je vindt iets in het nachtkastje van je moeder, teken het.” Je snapt het al, dan komen er de meest bizarre antwoorden of tekeningen voorbij.

Met deze opdrachten lach je je dus al snel rot in de game. En datzelfde geldt als je een foto moet imiteren. De meest hilarische foto's komen voorbij en dan moet je ook nog proberen om serieus een antwoord te gaan geven. That's You staat wat dat betreft garant voor een gezellige avond!

Thats You Review

Spelplezier afhankelijk van hoe en met wie je speelt

Er is alleen wel een maar 'aan' die gezelligheid. En dat is offline spelen met minimaal drie spelers. Zodra je met twee spelers een game start is er eigenlijk niks aan. Je speelt dan coöperatief en dat is simpelweg niet zo leuk als tegen je andere vrienden spelen.

En het gevoel dat je hebt als je de game met je vrienden speelt terwijl ze naast je op de bank zitten is er simpelweg niet als je online speelt. Je kunt online slechts met één speler per PS4 spelen en dus zit je per definitie in je eentje in de kamer. Je mist dan juist datgene wat het hart en de ziel vormt van de game: samen zijn.

Thats You Review

Thats You Review: Bewijst het nut van PlayLink meteen

Dat 'samen zijn' is ook meteen de kracht die het PlayLink programma inhoudt. En That's You! bewijst dat maar al te goed. Je plezier met de game is behoorlijk afhankelijk van het aantal spelers en hoe je deze speelt.

Online is er namelijk niet zo heel veel aan en deze modus voelt dan ook als overbodig. Verder bevat de game wat irritante elementen zoals de verteller en kent de game kleine missers zoals het ontbreken van de Nederlandse taal. De game is deze maand gratis via PlayStation Network en zeker een aanrader voor een vriendenavond of een feestje!